Geen zin in seks? 10 tips van Hetty!

Energie | Intiem | Lekker in je vel!

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

1. Geen zin in seks? Geniet van intimiteit

Seks en intimiteit zijn 2 verschillende dingen. Je hoeft echt niet 3x in de week seks te hebben om het keurmerk goede relatie opgespeld te krijgen. Intimiteit zit hem in zoveel dingen: knuffelen, zoenen, lekker naakt tegen elkaar aan liggen, elkaar je geheimen vertellen, kwetsbaar durven zijn en onbedaarlijk lachen. Wees je bewust van het belang van intimiteit in je relatie en zoek het vaker op.  Intimiteit kan, maar hoeft niet te leiden tot seks en kan op zichzelf ook al heel veel voldoening geven.

2. Wees aardig en begripvol voor elkaar

Als je de hele dag tegen elkaar loopt te foeteren dan werkt dat niet bepaald opwindend. Sterker nog, met iemand waar je boos op bent, wil je geen seks hebben. In heel veel relaties sneuvelen de beleefdheidsvormen na verloop van tijd. Tegen je vrienden zou je niet durven zo bot te doen, maar je partner zal het bezuren. Wees attent voor elkaar en bedenk je af en toe wat je kan doen om het leven van de ander een beetje beter te maken. Want zeg nou zelf, dat was toch in de eerste plaats ook waar je een relatie om begon?

3. Verminder gevoelens van stress: stress is een killer voor je seksdrive

Stress is een absolute killer voor je seksdrive. Als de deadlines je verstikken is het laatste wat je denkt: en nu lekker seksen! Vooral vrouwen hebben de neiging om hun never ending to do list af te werken voordat ze toekomen aan ontspanning. Maak in het geval van stressvolle perioden echt even tijd vrij in je drukke agenda om stoom af te blazen. Ga een stuk wandelen, leef je uit in de sportschool, lees een goed boek. Ook relativeren helpt een hoop. Hoe groot zijn je problemen nog als je nadenkt over de oneindigheid van het heelal of hoe kort we hier maar om deze aardbol rondlopen? Zijn al die zorgen dan echt de moeite waard? Of kan je er een hoop laten varen en genieten van de dingen die er echt toe doen? Denk aan liefde en de verbinding met de dierbaren om je heen.

4. Zorg goed voor jezelf

Vind jij jezelf aantrekkelijk? Zo niet, dan is het hebben van ongeremde seks vaak ver te zoeken. Zonde! Aantrekkelijkheid zit hem niet in je lichaamsgewicht of het perfecte uiterlijk, wel in je eigenwaarde en uitstraling. Vind jezelf de moeite waard en gebruik wat je hebt. Ieder mens is mooi op zijn eigen unieke manier. Kijk bijvoorbeeld naar kleren die goed bij jouw persoonlijkheid en figuur passen, verzorg jezelf goed, experimenteer eens met je uiterlijk of investeer eens in lingerie.

5. Beweeg en verhoog je libido

Het hormoon testosteron verhoogt het libido. Het zal je niets verbazen dat mannen er een behoorlijke voorraad van hebben; ze zijn bijna altijd wel te porren voor een potje seks. Al moet ik mezelf wel gelijk even corrigeren, want dit is wel een hardnekkig stereotypebeeld. Ondanks hun testosteron zijn er heel veel mannen die ook weleens geen zin hebben. Voor vrouwen kan een beetje extra testosteron het libido wel net een zetje geven. Door aan krachttraining te doen kom je een heel eind. In de sportschool kan een instructeur je op weg helpen, maar ook op YouTube zijn er een hele hoop instructievideo’s te vinden. Oefeningen met je eigen lichaamsgewicht zijn net zo effectief als aan de ijzers hangen, denk aan opdrukken, kniebuigingen, uitstappen enzovoort.

6. Geen zin in seks? Begin gewoon en maak eens zin

Als je geen zin seks hebt, kun je dat zo houden. Of je doet toch een kleine poging om het vlammetje weer aan te wakkeren. Hoe meer seks je hebt, hoe meer zin je er ook weer in krijgt. Daarom moet je gewoon ergens beginnen. Start eens een vrijpartij ook al heb je op dat moment geen zin. Vaak krijg je gaandeweg wel zin. Ook doorbreek je op die manier een barrière die steeds groter lijkt te worden. Zin maken dus;-)

7. Houd het luchtig

Lachen mag en helemaal tijdens de seks. Maak het allemaal niet te zwaar, zo serieus is het ook weer niet! Je hoeft geen topprestatie te leveren of de ingewikkeldste standjes uit te voeren. Voor wie doe je dat? Vrij ontspannen en met plezier, geniet ervan!

8. Eet goed

Een dieet van suikers en fastfood laat je al snel vergroeien met de bank, kom daar dan nog maar eens vanaf om seks te hebben. Als je je lichaam voedt met vers en onbewerkt eten pluk je daar op allerlei vlakken de vruchten van. Je krijgt meer energie en alle systemen lopen zoals het moet. Wanneer het motortje lekker draait, neemt je seksdrive toe.

9. Doe iets verrassends

Doorbreek de routine in je relatie en blijf nieuwe dingen ontdekken. Lees eens een andere krant, neem een andere route naar je werk of bezoek een tentoonstelling waar je anders nooit naar toe zou gaan. Door met je partner of los van elkaar nieuwe dingen te ontdekken breng je telkens een vonk van inspiratie in de relatie.

10. Maak  je niet druk

Tot slot: maak je niet al te druk. Door alle media en reclames zou je weleens denken dat het hele leven om seks draait en dat de hele wereld een geweldig seksleven heeft. Behalve jij. Als je partner en jij allebei tevreden zijn met de frequentie van het vrijen dan is dat toch goed? Hoe groter je het maakt hoe moeilijker het zal zijn er er iets aan te doen. Wees mild voor jezelf en weet dat je ook maar een mens bent en je partner ook.

Lees meer over dit onderwerp!

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 12-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >