Activiteiten in de A.Vogel tuinen

Man en vrouw doen luistertour in de A.Vogel tuinen

Audiotour*

Wat is er nou leuker dan zelf de natuur verkennen met tóch wat informatie bij de hand? Binnen bij het A.Vogel Bezoekerscentrum pak je gratis een audiotour mee. Onderweg langs de A.Vogel route kun je de verschillende punten scannen en hoor je van alles wat leuk en inspirerend is om te weten.

* Alleen beschikbaar tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum.

Man en vrouw in de proeftuin van A.Vogel

Pluk- en smultuin

Tijdens het wandelen zin in een natuurlijk hapje? Halverwege de A.Vogel tuinen kun je, vers van het land, proeven van verschillende kruiden. Net zoals Alfred Vogel vroeger deed. Zo ontdek je verrassende, nieuwe smaken en lekkernijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van bieslook, Oost-Indische kers en maggiplant? Wees gerust, alles in de pluk- en smultuin is veilig om te eten. Let wel even op de beestjes...

Een gezin loopt het blotevoetenpad in de modder

Blotevoetenpad 

Je glibbert door leem, banjert door een diepe bak met bladeren, laat je voeten kietelen door verschillende kruiden en ga zo maar door. Op het blotevoetenpad stap je van de ene voel beleving in de andere en neem je verschillende hindernissen door water en moeras. Gelukkig staat er een waterpomp waar je je voeten weer schoon kunt maken. Leuk voor jong en oud!

selfiespot

Unieke selfiespot

Ooit al eens op de foto geweest met een wand vol rode zonnehoeden? In het bezoekerscentrum vind je een unieke selfiespot met een prachtige bloemencirkel als achtergrond. Leuk als je je gemaakte foto op social media deelt met #avogeltuinen. In de tuinen zelf vind je nog veel meer selfiespots in de vorm van schommels. Die zetten we steeds op de mooiste foto plekken van dat moment, zodat jij de allerbeste plaatjes schiet.

echinacea lab

Interactief Echinaforce informatiemeubel

Van het zaaien van zaadjes tot het produceren van pillen… wat gebeurt er eigenlijk met de rode zonnehoed (Echinacea purpurea) voordat je een potje Echinaforce in je handen hebt? Door te voelen, horen, zien en beleven maak je op een interactieve manier kennis met het hele verhaal achter Echinaforce.

Wandelaars in A.Vogel tuinen

Wandelen

Via de achteruitgang van het bezoekerscentrum loop je via een bospad zó de A.Vogel tuinen in. Daar kun je vrij rondlopen óf kiezen voor de A.Vogel route van 1 kilometer (gele paaltjes) die je langs de mooiste hoogte punten van de tuinen leidt. Langer wandelen? Kies dan de Landgoedroute van 4 kilometer (rode paaltjes). Kinderen tot 6 jaar onder toezicht van begeleiders.

overzicht A.Vogel tuinen

Ontdek de omgeving

De bosrijke en bruisende omgeving leent zich perfect voor een compleet dagje uit.
Meer over de omgeving

Veelgestelde vragen

Meer info over openingstijden, route en activiteiten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Tuinmannen met A.Vogel bord

Adres en route

A.Vogel tuinen
Eperweg 3-5
8084 RB 't Harde

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf