In het lichaam worden dagelijks zure afvalproducten gemaakt. Ook zet ons lichaam voeding om in een zure of basische rest. Via voeding kun je hier invloed op uitoefenen. Het gaat er dan niet om dat je alleen maar basisch eet en alle ‘verzurende’ voedingsmiddelen laat staan. Verzurende levensmiddelen zijn niet slecht en horen juist bij een volwaardige maaltijd. Nee, het gaat om de balans en dat die uitslaat naar een licht baseoverschot.
Probeer bij elke maaltijd dus groenten te eten, zodat je genoeg basen binnenkrijgt. Ook groentesappen en het gebruik van algen zoals chlorella zijn een makkelijke manier om meer basen binnen te krijgen. Op het internet zijn uitgebreide lijsten te vinden van welke voedingsmiddelen basisch of verzurend werken. Het zuur-base dieet is een gezond dieet. Het stimuleert een grote consumptie van groenten, fruit en gezonde plantaardige voeding, terwijl het bewerkte soorten en (geraffineerde) suikers beperkt. Het kan dus absoluut geen kwaad om dit dieet eens een tijdje uit te proberen en te ontdekken wat het met jouw lichaam doet. Meer over reuma! Anders denken, anders doen. De psychosociale kant van reuma “Dans alsof er geen morgen is” – Interview Nancy Euverink Meer voedingstips bij reuma en gewrichtsklachten Van plant tot klant. De totstandkoming van A.Vogel Atrosan
Dirk Jan van Schaardenburg is bezig met een onderzoek naar voeding en reuma. Wil je daar meer over weten? Luister dan beslist even naar deze Gezond Gesprek podcast.
Laatste wijziging op deze pagina: 17-07-2020
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten