Is koffie gezond? Ontdek Bambu!

Voeding | Slaap | Spijsvertering

Krista van der Horst

Krista van der Horst
WhatsApp je vraag

Is koffie gezond? De voordelen van koffie

Cafeïne is het belangrijkste ingrediënt van koffie en heeft bij gematigde consumptie enkele voordelen. Zo heeft cafeïne een stimulerende werking: je krijgt meer energie, je concentratie verscherpt en ook je alertheid verhoogt. Dit zorgt er ook voor dat je fysieke prestaties tijdens duursporten verbeteren. Daarnaast bevat koffie enkele essentiële voedingsstoffen zoals kalium en magnesium en is het een bron van antioxidanten. Ik heb het even uitgezocht hoeveel kopjes koffie je nou per dag zou "mogen" drinken; en dat zijn er twee! Waarom? Omdat er ook enkele nadelen zijn verbonden aan koffie.

Waarom liever geen koffie?

Sommige mensen krijgen na het drinken van een kopje koffie een vervelend gevoel in hun maag. Als je vóór het slapengaan koffie drinkt, dreigt je nachtrust bovendien in het gedrang te komen. Zelf drink ik geen koffie meer na 3 uur 's middags!
Daarnaast treedt er ook gewenning op. Wil je van de 10 kopjes koffie terug naar die twee bakjes? Doe dat dan niet in een keer, maar geleidelijk. Ook kun je eens Bambu proberen. Lekker hoor!

Kies voor Bambu, een kopje puur natuur

Bambu is een 100% natuurlijke koffievervanger die geen cafeïne bevat. Een kopje Bambu is snel gemaakt: los een koffielepel Bambu op in heet water of in een combinatie van hete melk (1/3) en heet water (2/3). Roer goed en geniet van je heerlijk kopje Bambu.

sundriya-icon3Download het gratis Bambu receptboekje!

Met A.Vogel Bambu kunt u nog veel meer maken dan alleen lekkere koffie. We hebben een boekje gemaakt met de heerlijkste gezonde recepten van onze collega Sundriya! Klik hier om het RECEPTENBOEKJE te downloaden!

PS: Bambu is niet 100% glutenvrij.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 31-10-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >