background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Tomaten-paprikasoep met rundersoepballetjes

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Soep
  • 4 p.

Soep is altijd een goed idee! Helemaal als je een drukke week voor de boeg hebt. Je kunt gemakkelijk een grote hoeveelheid maken en wat over is invriezen of de volgende dag als lunch eten. Deze tomaten-paprikasoep heeft een heerlijke volle smaak en is lekker snel klaar.

  • Tijd: kooktijd - 25 min
  • Bereiden: 10 min
  • Soep
  • 4 p.
Tomaten-paprikasoep met rundersoepballetjes

Ingrediënten

Tomaten-paprikasoep

  • 8 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 300 gram half-om-half gehakt
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 uien
  • 1 liter groentebouillon
  • scheutje olijfolie

Nederlandse Kruidenmix

  • 2 theelepels Herbamare® Original kruidenzout
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel laurier

Hoe maak je deze tomaten-paprikasoep?

1. Snipper de uien, snijd de tomaten en paprika's in blokjes.

2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en bak de uit, tomaat en paprika 2 minuten. Voeg nu de groentebouillon toe, plaats een deksel op de pan en kook de soep 15 minuten.

3. Meng het gehakt met de kruidenmix en rol er kleine balletjes van.

4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de gehaktballetjes toe en kook 10 minuten zachtjes.

5. Verdeel de soep over de kommen en schep er per kom 1 eetlepel Griekse yoghurt bovenop.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>