background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Indiase kippensoep met bloemkool

  • Tijd:  min
  • Soep
  • 4 p.

De Indiase keuken is toch wel een favoriet. Helemaal als je gerechten als deze in ongeveer 15 minuten klaar hebt. De kokosmelk maakt de soep lekker romig en de zelfgemaakte Indiase kruidenmix geeft extra smaak.

  • Tijd: 15 min
  • Bereiden: min
  • Soep
  • 4 p.
Indiase kippensoep met bloemkool

Ingrediënten

Indiase kippensoep met bloemkool

  • 600 gram bloemkool
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 350 gram kipdijfilet
  • 400 gram linzen
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare┬« Spicy
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad

Hoe maak je deze Indiase kippensoep met bloemkool?

1. Snijd kleine roosjes van de bloemkool. Laat de linzen uitlekken. Snijd de kipdijfilet in kleine blokjes.

2. Verhit de olijfolie in een soeppan. Bak de kipdijfilet en de kruidenmix kort.

3. Voeg de bloemkool, kippenbouillon, kokosmelk en linzen toe. Kook het geheel nog 10 minuten.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Indiase kippensoep met bloemkool

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>