background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Prei uit de oven met kip gerold in spek

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Prei is een pittige, smaakvolle groente die ook erg lekker is als hoofdingrediënt en niet alleen als smaakmaker. In dit gerecht bereid je de prei in de oven samen met de aardappeltjes die je hebt gekruid met een zelfgemaakte Franse kruidenmix. Erg smakelijk in combinatie met de in spek gerolde kipfilet. Eet smakelijk!

  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Prei uit de oven met kip gerold in spek

Ingrediënten

Prei uit de oven met kip gerold in spek

  • 4 preien
  • 450 gram kipfilet haasjes
  • 100 gram ontbijtspek
  • 800 gram mini krieltjes (voorgekookt)
  • 2 eetlepels olijfolie

Franse Kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare® Original kruidenzout
  • 2 theelepels fijngehakte tijm
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels fijngehakte bieslook
  • 2 theelepels fijngehakte dille

Hoe maak je prei uit de oven met kip gerold in spek?

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Snijd het donkere groen en de onderkant van de prei, halveer in de lengte en was goed. Snijd vervolgens in stukken van ongeveer 6 cm.

3. Meng de krieltjes met de olijfolie en de kruidenmix. Leg samen met de prei op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven en keer halverwege om.

4. Wikkel een plakje ontbijtspek om ieder kipfilet haasje. Bak de kipfilet haasjes ± 10 minuten totdat ze gaar zijn.

5. Serveer de prei samen met de krieltjes en de kipfilet haasjes.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>