Heb je wat groenten over aan het einde van de week? Gooi ze niet weg, maar maak er soep van. Je kunt op zoveel gemakkelijke manieren een heerlijke soep in elkaar flansen. Het enige wat je nodig hebt is bouillon, groente en wat kruiden. Aan deze pittige groentesoep hebben we een kleine chilipeper toegevoegd, voor wat extra pit.
1. Snijd de ui in blokjes en fruit de ui kort in de olijfolie. Zorg dat de ui niet bruin wordt. Kook ondertussen 800 ml water in een pan of waterkoker voor de bouillon.
2. Snijd de wortelen en zoete aardappel in blokjes en bak de groenten een paar minuten mee.
3. Voeg de groentebouillon toe en breng het aan de kook. Laat het vervolgens 15 minuten op laag vuur zachtjes koken
4. Rasp de gember en voeg deze toe.
5. Snijd de chilipeper in kleine ringetjes en voeg deze toe.
6. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel nog even goed warm worden.
7. Breng het geheel op smaak met peper en Herbamare kruidenzout. Strooi er eventueel naar smaak nog wat verse peterselie of koriander overheen.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
Bezoeker I. | 30 januari 2020
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten