background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Pastinaakstamppot met peer

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

We zijn in Nederland dol op stampotten. Daarom hebben we weer een heerlijke variatie op de traditionele stampotten gemaakt. Deze pastinaakstamppot met peer, blauwe kaas en Franse kruidenmix is voedzaam, gemakkelijk klaar te maken en vooral erg lekker.

  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Pastinaakstamppot met peer

Ingrediënten

Pastinaakstamppot met peer

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 800 gram pastinaak
  • 50 gram boter
  • 100 ml kookroom
  • 2 peren
  • 125 gram blauwe kaas
  • 40 gram pompoenpitten
  • klontje boter

Kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare┬« Original kruidenzout
  • 2 theelepels fijngehakte tijm
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels fijngehakte bieslook
  • 2 theelepels fijngehakte dille

Hoe maak je deze pastinaakstamppot met peer?

1. Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd ze vervolgens in stukjes. Snijd de peren in 8 parten en verwijder het klokhuis.

2. Breng water aan de kook en kook de aardappelen en pastinaak 20 minuten. Giet vervolgens af en stamp ze fijn. Voeg de boter, kookroom en kruidenmix toe en meng het geheel.

3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de peer 5 minuten.

4. Garneer de pastinaakpuree met de gebakken peer, verbrokkelde blauwe kaas en pompoenpitten.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Pastinaakstamppot met peer

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>