background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Pasta met venkel, gorgonzolasaus en cashewnoten

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

De lekkerste pasta met gorgonzolasaus maak je gewoon thuis. Jadis van The Lemon Kitchen heeft dit gerecht op smaak gebracht met Herbamare kruidenzout én een biologische citroen. En het fijne is dat het met 30 minuten op tafel staat!

Jadis Schreuder
  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Pasta met venkel, gorgonzolasaus en cashewnoten

Ingrediënten

Pasta met venkel, gorgonzolasaus en cashewnoten

  • 2 venkels
  • 500 gram penne
  • 150 gram gorgonzola
  • handje cashewnoten
  • Parmezaanse kaas
  • 1 biologische citroen
  • handje vol verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm en dille)
  • 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout

Hoe maak je deze pasta?

1. Breng een pan water aan de kook voor de pasta en voeg hier ⅔ van het Herbamare kruidenzout aan toe. Voeg vervolgens de pasta toe en kook deze beetgaar.

2. Snijd de onderkant van de venkel af en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de venkel in grove stukken. Zet nu een bakpan op middelhoog vuur en verwarm hierin wat olie en een eetlepel citroensap. Voeg hier de verse kruiden en de venkel aan toe en bak dit een paar minuten.

3. Zet het vuur nu laag en breng de venkel op smaak met het overige Herbamare kruidenzout. Voeg nu de gorgonzola toe en laat deze, al roerend, langzaam smelten.

4. Giet de pasta af en bewaar wat van het water voor de saus (ongeveer 1 glas). Voeg dit glas water toe aan de gesmolten gorgonzola en venkel. Voeg vervolgens de pasta toe en roer het geheel even.

5. Hak de cashewnoten in kleine stukjes en strooi deze over de pasta. Rasp er tenslotte nog wat Parmezaanse kaas en citroenschil overheen.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Binnenkort brengt ze haar informatieve The Lemon Kitchen kookboek uit (half april 2020), waarin ze ook kookt met Herbamare kruidenzout!

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>