background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Pasta met venkel, gorgonzolasaus en cashewnoten

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

De lekkerste pasta met gorgonzolasaus maak je gewoon thuis. Jadis van The Lemon Kitchen heeft dit gerecht op smaak gebracht met Herbamare kruidenzout én een biologische citroen. En het fijne is dat het met 30 minuten op tafel staat!

Jadis Schreuder
  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Pasta met venkel, gorgonzolasaus en cashewnoten

Ingrediënten

Pasta met venkel, gorgonzolasaus en cashewnoten

  • 2 venkels
  • 500 gram penne
  • 150 gram gorgonzola
  • handje cashewnoten
  • Parmezaanse kaas
  • 1 biologische citroen
  • handje vol verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm en dille)
  • 1 eetlepel Herbamare® Original kruidenzout

Hoe maak je deze pasta?

1. Breng een pan water aan de kook en voeg hier ⅔  eetlepel Herbamare kruidenzout toe. Doe vervolgens de pasta erin en kook deze beetgaar.

2. Snijd de onderkant van de venkel af en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de overige venkel in grove stukken. Zet een bakpan op middelhoog vuur en verwarm olie en een eetlepel citroensap. Voeg vervolgens de verse kruiden en de venkel toe. Bak dit een paar minuten.

3. Zet het vuur laag en breng de venkel op smaak met 1/3 eetlepel Herbamare Kruidenzout. Voeg de gorgonzola toe en laat deze langzaam smelten terwijl je het geheel roert.

4. Bewaar ongeveer 1 glas water waarin je de pasta hebt gekookt en giet de rest af. Voeg het glas water aan de gesmolten gorgonzola en venkel toe. Vervolgens roer je de pasta er doorheen.

5. Hak de cashewnoten in kleine stukjes en strooi deze over de pasta. Rasp er Parmezaanse kaas en citroenschil overheen.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien. 

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>