Risotto, een favoriet uit de Italiaanse keuken. En hoewel het misschien ingewikkeld klinkt, het is vaak veel gemakkelijker klaar te maken dan je denkt. Deze kleurrijke risotto met bietjes en wortel breng je op smaak met zelfgemaakte Italiaanse kruidenmix. Tot slot garneer je het gerecht met de feta.
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Rasp de biet heel fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Schil de bospeen, snijd het groen er bijna helemaal af maar laat een klein stukje eraan. Hak de munt en verkruimel de feta.
3. Hak voor de kruidenmix de basilicum fijn en meng dit met de Herbamare Original, de tijm, de oregano en de salie.
4. Meng de ahornsiroop met de kruidenmix. Verdeel de bospeen over een bakplaat, bestrijk ze met de kruidensiroop en rooster ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui. Voeg de risottorijst toe en bak glazig. Voeg de rode biet toe en schenk vervolgens de rode wijn erbij.
6. Wanneer de rode wijn is verdampt voeg je lepel voor lepel de groentebouillon toe, tot deze is opgenomen en de risotto gaar is. Dit zal ongeveer 20-25 minuten duren.
7. Roer nu de Parmezaanse kaas, de zongedroogde tomaten en de munt erdoor. Breng het op smaak met Herbamare Original en eventueel wat zwarte peper.
8. Verdeel de risotto over de borden, verdeel de geroosterde wortels erbovenop en garneer met de feta.
Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief waarin je elke maand een heerlijk en gezond recept ontvangt.
Bezoeker C. | 22 augustus 2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten