background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Frittata met doperwt en parmaham

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Een fijn recept voor als je weinig tijd hebt, maar wel gezond wilt eten. Daarnaast is dit recept ook erg lekker als afwisseling van het bammetje in de middag. Frittata is een soort omelet, maar dan met extra veel vulling. In dit recept zijn lekker veel groenten toegevoegd, zodat het goed vult.

  • Tijd: 35 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Frittata met doperwt en parmaham

Ingrediënten

Frittata met doperwt en parmaham

  • 8 eieren
  • 300 gram doperwten
  • 350 gram groene asperges
  • 70 gram parmaham
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram rucola
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel balsamico crème

Kruidenmix

Hoe maak je frittata met doperwt en parmaham?

1. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en snijd vervolgens in 3 delen. Breng water aan de kook en kook de asperges en de doperwten 2 minuten.

2. Klop de eieren los en meng de kruidenmix er doorheen.

3. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Verdeel de asperges en doperwten gelijkmatig over de pan. Giet de losgeklopte eieren erover. Bak de frittata 25 minuten op laag vuur met een deksel op de pan.

4. Maak ondertussen de salade. Halveer de cherrytomaten en meng met de rucola, pijnboompitten en balsamico crème.

5. Garneer de frittata met de parmaham en verse basilicum. Serveer met de rucola salade.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>