background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Chili sin carne met bloemkoolrijst

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Het beste van beide werelden: comfort food met verse en gezonde ingrediënten. En ook nog eens vegetarisch! Inderdaad sin carne oftewel zonder vlees, maar zeker niet minder lekker.

  • Tijd: 25 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Chili sin carne met bloemkoolrijst

Ingrediënten

Chili sin carne met bloemkoolrijst

  • 800 gram bloemkoolrijst
  • 2 rode uien
  • 2 paprika's
  • 600 gram kidneybonen
  • 200 gram mais
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • optioneel: verse koriander

Mexicaanse kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare® Spicy
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gemalen koriander

Hoe maak je chili sin carne?

1. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui.

2. Laat de kidneybonen en de mais uitlekken. Voeg de paprika, kidneybonen, mais, gepelde tomaten en de kruidenmix toe aan de pan. Prak de gepelde tomaten. Kook alles 15 minuten.

3. Bereid ondertussen de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Schep de chili sin carne op borden en serveer samen met de bloemkoolrijst. Garneer met een schijfje limoen en eventueel verse koriander.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>