Na de gevulde paprika en courgette hebben we deze keer Mexicaanse aubergines gevuld met linzen op het menu staan. Het is weer een heerlijk, gemakkelijk recept. Als je de aubergines in de oven hebt staan, maak je het linzenmengsel klaar en kook je de rijst. Daarna is het even geduld hebben tot alles klaar is.
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de aubergines in de lengte door en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Behoud een rand van 1 cm. Snijd het vruchtvlees fijn.
3. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de aubergines op. Bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie. Bak vervolgens 30 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Laat de linzen uitlekken en voeg ze samen met de tomatenblokjes, het vruchtvlees van de aubergines en de kruidenmix toe aan de koekenpan. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het linzenmengsel. Verdeel de geraspte kaas erover en bak nog 10 minuten in de oven. Serveer samen met de zilvervliesrijst.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Bezoeker | 5 februari 2021
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Bestel Herbamare online!Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Schrijf je in!