background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Tikka masala met aubergine

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Met deze vegetarische tikka masala zit je altijd goed. Dit heerlijke gerecht met aubergine, ui en kikkererwten vult goed. Met een zelfgemaakte kruidenmix krijgt je curry een heerlijke Indiase smaak. Serveer met een pitabroodje en klaar!

  • Tijd: 25 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Tikka masala met aubergine

Ingrediënten

Tikka masala

  • 2 aubergines
  • 150 ml kokosmelk
  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 2 uien
  • 2 cm verse gember
  • 800 ml passata
  • 4 grote spelt pita's
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare® Spicy kruidenzout
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad

Hoe maak je deze tikka masala?

1. Snipper de ui, snijd de aubergines in blokjes en snijd de gember fijn.

2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg vervolgens de gember, kruidenmix, passata en kokosmelk toe.

3. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de aubergineblokjes toe. Kook het 10 minuten.

4. Voeg de kikkererwten toe en kook nog eens 5 minuten. Bereid ondertussen de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Serveer de tikka masala samen met het pitabrood.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >