background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Tikka masala met aubergine

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Met deze vegetarische tikka masala zit je altijd goed. Dit heerlijke gerecht met aubergine, ui en kikkererwten vult goed. Met een zelfgemaakte kruidenmix krijgt je curry een heerlijke Indiase smaak. Serveer met een pitabroodje en klaar!

  • Tijd: 25 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Tikka masala met aubergine

Ingrediënten

Tikka masala

  • 2 aubergines
  • 150 ml kokosmelk
  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 2 uien
  • 2 cm verse gember
  • 800 ml passata
  • 4 grote spelt pita's
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruidenmix

Hoe maak je deze tikka masala?

1. Snipper de ui, snijd de aubergines in blokjes en snijd de gember fijn.

2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg vervolgens de gember, kruidenmix, passata en kokosmelk toe.

3. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de aubergineblokjes toe. Kook het 10 minuten.

4. Voeg de kikkererwten toe en kook nog eens 5 minuten. Bereid ondertussen de pita's volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Serveer de tikka masala samen met het pitabrood.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>