Van verschillende soorten groenten kun je heel goed spaghetti maken. Je hebt er een speciale schaaf voor nodig, een scherp mes of een buurtsuper waar ze de voorgeschaafde courgette, wortel of pompoen verkopen. Kort gewokt of gekookt is het een eenvoudige manier om kinderen meer groenten te laten eten.
1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
2. Snijd de spinazie klein.
3. Snijd de prei in ringetjes en was ze.
4. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn of pers ze uit.
5. Schaaf de venkel en de ui zo dun mogelijk.
6. Verwijder de basilicumblaadjes van de takjes en hak de blaadjes en de takjes fijn, maar houd ze apart van elkaar.
7. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn.
8. Rasp de citroen en rooster de pijnboompitjes.
9. Verhit de olie in een wok of sauspan en fruit de ui, knoflook, prei, steeltjes van de basilicum en rode peper een minuut of 5.
10. Voeg de spinazie, havermelk en de venkel toe en verhit het een minuut of 8 tot de spinazie en venkel zacht zijn. Breng het op smaak met de citroenrasp, peper en Herbamare Original.
11. Blancheer ondertussen de courgettespaghetti 1,5 minuut in de pan met kokend water.
12. Giet de courgette af en verdeel het over 4 borden, schep de saus erop, verdeel de ricotta erover en strooi er wat pijnboompitjes en fijngesneden basilicum over.
Ricotta kun je ook heel makkelijk zelf maken. Breng een liter melk met 1 theelepel zout en 50 ml azijn aan de kook. Zet het vuur uit en laat het met een deksel op de pan 15 minuten staan. De klontjes die naar boven komen drijven, is de ricotta.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten