Homepage van A.Vogel
background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Courgettepasta met spinaziesaus en geroosterde pijnboompitjes

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Van verschillende soorten groenten kun je heel goed spaghetti maken. Je hebt er een speciale schaaf voor nodig, een scherp mes of een buurtsuper waar ze de voorgeschaafde courgette, wortel of pompoen verkopen. Kort gewokt of gekookt is het een eenvoudige manier om kinderen meer groenten te laten eten.

Courgettepasta met spinaziesaus en geroosterde pijnboompitjes
  • Tijd: 20 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Courgettepasta met spinaziesaus en geroosterde pijnboompitjes

Ingrediënten

Courgettepasta met spinaziesaus en geroosterde pijnboompitjes

  • 600 gram courgette spaghetti
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram ricotta
  • 1 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 bosje basilicum
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • 60 gram pijnboompitjes
  • 3 eetlepels olie
  • 2,5 dl havermelk
  • zwarte peper
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze courgettepasta?

1. Breng een ruime pan met water aan de kook.

2. Snijd de spinazie klein.

3. Snijd de prei in ringetjes en was ze.

4. Pel de knoflook en hak de teentjes fijn of pers ze uit.

5. Schaaf de venkel en de ui zo dun mogelijk.

6. Verwijder de basilicumblaadjes van de takjes en hak de blaadjes en de takjes fijn, maar houd ze apart van elkaar.

7. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak hem fijn.

8. Rasp de citroen en rooster de pijnboompitjes.

9. Verhit de olie in een wok of sauspan en fruit de ui, knoflook, prei, steeltjes van de basilicum en rode peper een minuut of 5.

10. Voeg de spinazie, havermelk en de venkel toe en verhit het een minuut of 8 tot de spinazie en venkel zacht zijn. Breng het op smaak met de citroenrasp, peper en Herbamare Original.

11. Blancheer ondertussen de courgettespaghetti 1,5 minuut in de pan met kokend water.

12. Giet de courgette af en verdeel het over 4 borden, schep de saus erop, verdeel de ricotta erover en strooi er wat pijnboompitjes en fijngesneden basilicum over.

Ricotta kun je ook heel makkelijk zelf maken. Breng een liter melk met 1 theelepel zout en 50 ml azijn aan de kook. Zet het vuur uit en laat het met een deksel op de pan 15 minuten staan. De klontjes die naar boven komen drijven, is de ricotta.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Courgettepasta met spinaziesaus en geroosterde pijnboompitjes

Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >