Knolselderij is een heerlijke wintergroente die je kunt gebruiken ter vervanging van aardappelen. Je kunt er bijvoorbeeld puree van maken of hem roerbakken. Knolselderij is rijk aan vitamine K, dit is van belang voor de samenstelling van de botten.
1. Snijd de kip in stukjes en doe deze in een schaal. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Voeg het sap, de rasp, 2 eetlepels olijfolie, de honing, peper en Herbamare kruidenzout toe aan de kip.
2. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Kook deze vervolgens 3 minuten en giet het af. Snijd de bieten in blokjes.
3. Roerbak de kip in olijfolie. Voeg de biet en knolselderij toe en roerbak het geheel nog 3 minuten. Haal de blaadjes van de tijm en voeg deze op het laatst toe.
Liever vegetarisch? Vervang de kip door 200 gram feta. De feta verbrokkel je en voeg je op het laatste moment toe.
Lunchtip: heb je wat over? Dit is een lekker hapje voor de lunch, het blijft 2 dagen goed in de koelkast.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten