background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Knapperige koolsalade met kruidige hazelnoten

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Oude kaas en boerenkool. Twee ingrediënten die helemaal thuis horen in de Nederlandse keuken. En die heerlijk smaken in deze knapperige koolsalade met kruidige hazelnoten. Met Herbamare kruidenzout kun je gemakkelijk zelf een Nederlandse kruidenmix maken waarmee je dit gerecht op smaak brengt.

  • Tijd: oven - 10 min
  • Bereiden: 30 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Knapperige koolsalade met kruidige hazelnoten

Ingrediënten

Koolsalade met hazelnoten

  • 400 gram grove boerenkool
  • ½ rode kool
  • 4 eieren
  • 400 gram krieltjes met schil
  • 70 gram oude kaas
  • 200 gram hazelnoten
  • 1 rode ui
  • 4 takjes munt
  • olijfolie

Dressing

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 citroen

Nederlandse kruidenmix

  • 2 theelepels Herbamare Original
  • 1 theelepel gemalen mosterdzaad
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 blaadje laurier

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze koolsalade?

1. Verwarm de oven voor op 190°C.

2. Meng voor de kruidenmix de Herbamare Original, het mosterdzaad, de nootmuskaat, de kruidnagel en het laurierblaadje.

3. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes. Hak de munt fijn, was de krieltjes en rasp de oude kaas. Rasp de citroen en pers het sap eruit.

4. Breng een pan met water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze 6 minuten en 20 seconden. Laat ze vervolgens schrikken in koud water. Pel ze hierna en snijd ze doormidden.

5. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 minuten, giet ze af en laat ze iets afkoelen. Snijd de krieltjes vervolgens doormidden. Verhit nu een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in 8 minuten goudbruin.

6. Doe de hazelnoten, de citroenrasp, de helft van de kruidenmix en de oude kaas in een keukenmachine en maal dit tot grove kruimels. Verdeel deze over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 6 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze knapperig zijn.

7. Verdeel de boerenkool over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en rooster het 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat het knapperig wordt. Laat het vervolgens afkoelen.

8. Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met het citroensap. Roer de resterende kruidenmix erdoorheen.

9. Meng de rode kool met de dressing. Voeg vervolgens de knapperige boerenkool en de krieltjes toe. Verdeel dit over de borden en serveer met de kruidige hazelnoten, de ui, de munt en de eitjes.

Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je in voor de wekelijkse Eet je gezond nieuwsbrief.

Knapperige koolsalade met kruidige hazelnoten

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker F. | 22 november 2019

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >