Homepage van A.Vogel
background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kruidige kikkererwtpannenkoekjes (besan cheela)

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Zin in pannenkoeken maar dan liever iets gezonder? Deze goedgevulde kikkererwtenpannenkoekjes zijn een goed en gezond alternatief. Met de zelfgemaakte Indiase kruidenmix geef je de pannenkoeken wat extra pit en meer smaak. Tip: serveer de kikkererwtenpannenkoekjes met een chili-yoghurtsausje.

  • Tijd: 40 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Kruidige kikkererwtpannenkoekjes

Ingrediënten

Kruidige kikkererwtpannenkoekjes

  • 260 gram kikkererwtenmeel (gezeefd)
  • 600 gram kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 450 gram tuinerwtjes
  • 1 rode ui
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 theelepels chili flakes
  • 1 handje kiemen

Indiase kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare Spicy
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze kruidige kikkererwtpannenkoekjes?

1. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen.

2. Mix de Herbamare Spicy, koriander, komijn, kurkuma en kaneel door elkaar. Meng de helft van het kruidenmengsel met de rode ui, knoflook en het kippengehakt.

3. Klop het kikkererwtenmeel met 400 ml water en de resterende kruidenmix met een garde tot een glad beslag. Roer de lente-ui en de chili flakes er doorheen. Dek het af en zet het beslag minimaal 15 minuten opzij. Bereid ondertussen de vulling.

4. Breng een pan water aan de kook en kook de zoete aardappelblokjes 8-10 minuten. Giet ze vervolgens af en zet ze opzij.

5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg na 3 minuten de aardappelblokjes toe en bak deze in 5 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwtjes toe.

6. Verhit op middelhoog vuur een scheutje olie in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg met een soeplepel het pannenkoekbeslag toe en bak aan beide kanten in 4 minuten goudbruin. Herhaal dit totdat het beslag op is.

7. Verdeel de pannenkoeken over de borden, verdeel de vulling eroverheen en vouw de pannenkoeken half dicht. Garneer met de kiemen.

Lekker met een chili-yoghurt sausje.

Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief waarin je elke maand een heerlijk en gezond recept ontvangt.

Kruidige kikkererwtpannenkoekjes

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ervaar pure plantkracht in de A.Vogel tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >