background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kruidige kikkererwtpannenkoekjes (besan cheela)

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Zin in pannenkoeken maar dan liever iets gezonder? Deze goedgevulde kikkererwtenpannenkoekjes zijn een goed en gezond alternatief. Met de zelfgemaakte Indiase kruidenmix geef je de pannenkoeken wat extra pit en meer smaak. Tip: serveer de kikkererwtenpannenkoekjes met een chili-yoghurtsausje.

  • Tijd: 40 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Kruidige kikkererwtpannenkoekjes

Ingrediënten

Kruidige kikkererwtpannenkoekjes

  • 260 gram kikkererwtenmeel (gezeefd)
  • 600 gram kippengehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 450 gram tuinerwtjes
  • 1 rode ui
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 theelepels chili flakes
  • 1 handje kiemen

Indiase kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare Spicy
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze kruidige kikkererwtpannenkoekjes?

1. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen.

2. Mix de Herbamare Spicy, koriander, komijn, kurkuma en kaneel door elkaar. Meng de helft van het kruidenmengsel met de rode ui, knoflook en het kippengehakt.

3. Klop het kikkererwtenmeel met 400 ml water en de resterende kruidenmix met een garde tot een glad beslag. Roer de lente-ui en de chili flakes er doorheen. Dek het af en zet het beslag minimaal 15 minuten opzij. Bereid ondertussen de vulling.

4. Breng een pan water aan de kook en kook de zoete aardappelblokjes 8-10 minuten. Giet ze vervolgens af en zet ze opzij.

5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg na 3 minuten de aardappelblokjes toe en bak deze in 5 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwtjes toe.

6. Verhit op middelhoog vuur een scheutje olie in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg met een soeplepel het pannenkoekbeslag toe en bak aan beide kanten in 4 minuten goudbruin. Herhaal dit totdat het beslag op is.

7. Verdeel de pannenkoeken over de borden, verdeel de vulling eroverheen en vouw de pannenkoeken half dicht. Garneer met de kiemen.

Lekker met een chili-yoghurt sausje.

Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je in voor de wekelijkse Eet je gezond nieuwsbrief.

Kruidige kikkererwtpannenkoekjes

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>