background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kruidige garnalencurry

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Wat eten we vandaag? Deze kruidige garnalencurry. Het gerecht zit boordevol groenten en heeft een kruidige smaak door de zelfgemaakte Indiase kruidenmix. Naast dat het gezond is, heb je het gerecht met 30 minuten op tafel staan. Ideaal als je eters krijgt of zin hebt in een gemakkelijke, maar voedzame maaltijd.

  • Tijd: 30 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Kruidige garnalencurry

Ingrediënten

Kruidige garnalencurry

  • 400 gram spinazie
  • 250 ml kokosmelk
  • 350 gram tomaten
  • 1 citroen
  • 450 gram reuzengarnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 stuks bok choy (of 2 stuks paksoi)
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 300 gram (rode) rijst
  • olijfolie

Indiase Kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare Spicy
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze kruidige garnalencurry?

1. Mix de Herbamare Spicy, korianderzaad, komijn, kurkuma en kaneel door elkaar.

2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Pel en snipper de rode ui, pel en pers de knoflook. Verwijder het uiteinde van de bok choy en snijd deze in de lengte in repen, laat de kleine bladeren heel. Snijd de tomaten in partjes en hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen.

4. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de garnalen samen met de helft van de knoflook en 1 theelepel van de kruidenmix. Bak het geheel 5 minuten, al roerend, door. Haal dan, met behulp van een schuimspaan, de garnalen uit de pan.

5. Fruit nu in dezelfde pan de rode ui met de resterende knoflook op laag vuur. Voeg de resterende kruidenmix toe, bak dit 1 minuut mee en blus het af met de rode wijnazijn. Voeg de tomaten en de peterselie toe en bak 4 minuten door. Voeg vervolgens de bok choy, kokosmelk en sap van de citroen toe en breng het geheel aan de kook. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, tot deze geslonken is. Voeg tot slot de kruidige garnalen aan de curry toe.

6. Serveer de curry met de rijst.

Garneer de curry met koriander, lente-ui en chili flakes.

Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je in voor de wekelijkse Eet je gezond nieuwsbrief.

waarderingen

beoordeling:

11.07.2019

“nog geen ervaring, wil recept uitprinten (weet nog niet hoe) want het ziet er heerlijk uit. En ik zal nadien zeker en vast van mij laten horen.”

Jaap D. Homan

 

Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>