background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Gevulde puntpaprika's

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Eten dat je zo op tafel zet, klinkt als muziek in je oren toch? Deze gevulde puntpaprika's zijn behalve erg lekker ook gemakkelijk klaar te maken. Ze zijn naast avondeten ook erg lekker als lunch, je kunt dan de quinoa achterwege laten. En...een fijn bijkomend voordeel is dat puntpaprika's vitamine C bevatten en dat is weer goed voor je huid.

Gevulde puntpaprika's
  • Tijd: oven - 10 min
  • Bereiden: 20 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Gevulde puntpaprika's

Ingrediënten

Gevulde puntpaprika's

  • 4 puntpaprika's
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 courgette
  • 150 gram mais (1 potje)
  • 300 gram quinoa
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • Herbamare® Original kruidenzout

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze gevulde puntpaprika's?

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Snijd de puntpaprika's door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg ze nu op een bakplaat.

3. Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de uien, snijd de knoflook in kleine stukjes of gebruik een knoflookpers.

4. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en breng het op smaak met paprikapoeder, peper en Herbamare kruidenzout. Rul het gehakt totdat het bruin en gaar is.

5. Voeg nu de mais en courgetteblokjes toe en laat het nog 2 minuten doorwarmen.

6. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Verdeel de geraspte kaas over de paprika's. Zet de puntpaprika's ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is.

7. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8. Serveer de paprika's met de quinoa.

Liever vegetarisch? Het gehakt kun je vervangen door vegetarisch gehakt of 200 gram linzen.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

Gevulde puntpaprika's

Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale nieuwsbrief!

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>