background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Aubergineschotel met gehakt en sesamzaad

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 2 p.

Dit gerecht is een aanrader voor een koude avond of na een regenachtige dag: de ingrediënten aubergine, komijn en sesamzaad verwarmen je hart en je geest!

Aubergineschotel met gehakt en sesamzaad
  • Tijd: 35 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 2 p.
Aubergineschotel-met-gehakt-en-sesamzaad

Ingrediënten

Aubergineschotel met gehakt en sesamzaad

  • 150 gram rijst
  • ca. 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • peper en zout
  • 4 tomaten
  • 250 gram gehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 200 gram cottage cheese
  • 3/4 eetlepels geroosterd sesamzaad

Hoe maak je aubergineschotel met gehakt en sesamzaad?

1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

3. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de aubergine in dikke plakken van ca. 2 cm dik en bestrooi ze aan beide kanten met zout.

4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aubergine aan beide kanten ca. 2 minuten. en verdeel de aubergine over de ovenschaal. Leg hierop de plakjes tomaat.

5. Verhit opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui zachtjes glazig. Voeg het gehakt en de komijn toe en roerbak het 3-5 minuten.

6. Breng op smaak met peper en zout, schep de peterselie erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verspreid de cottage cheese erover en bak de ovenschotel 25 minuten in het midden van de oven.

7. Bestrooi met sesamzaad en serveer met de rijst.

Lees ook ons blog: Waarom snacken niet altijd slecht is + 3 lekkere recepten

Een vette pizza, patat met een grote klodder mayo, die reep chocola die Tony heet. Niet gezond, maar lekker! De meeste mensen zijn tegenwoordig op de een of andere manier wel met hun gezondheid bezig (wat ik geweldig vind) Toch wil ik hier een klein pleidooi maken voor het af en toe snacken, met de nadruk op af en toe, want daar zit hem precies de crux. Dagelijks snoepen, frisdrank drinken en witbrood naar binnen stouwen en daar bovenop nog eens snacken is natuurlijk geen goed idee. Maar wanneer je 80 of 90% van de tijd gezond eet en dus juist heel bewust bezig bent met je gezondheid is af en toe snacken wel een goed idee.
Lees verder waarom dit zo is of scroll meteen door naar 3 lekkere, verantwoorde snackrecepten die altijd kunnen.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 Bron van gezondheid

  • glutenvrij
  • bereid met verse aubergine
Aubergineschotel met gehakt en sesamzaad

Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker M. | 16 september 2019

Algehele tevredenheid

2

Bezoeker I. | 18 januari 2019

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker J. | 27 februari 2017

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >