De prostaat: 4 feiten die je moet weten

Prostaat

Ilze ter Heide

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

Feit 1: de prostaat heeft een belangrijke functie.

Veel mannen weten niet waar hun prostaat zit. Daarmee lijkt het bijna een nutteloos lichaamsdeel te zijn, maar niets is minder waar. De prostaat is namelijk best een belangrijk onderdeel van je lichaam. Het is een walnootvormige klier die vlak onder de blaasuitgang en om je plasbuis heen ligt. Hij maakt prostaatvocht aan en vervoert zaadcellen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat sperma door je plasbuis naar buiten wordt geperst. Erg belangrijk dus dat dit goed werkt.

Feit 2: een vergrote prostaat kun je herkennen aan specifieke plasproblemen.

Zo rond je 45ste kan je prostaat gaan groeien en dat kan voor vervelende problemen zorgen. Vooral op het gebied van plassen. Je moet er bijvoorbeeld 's nachts vaak uit of bent overdag steeds vaker de pineut en dat kan gevolgen hebben voor de invulling van je dag. Hieronder de top 5 aan plasklachten waaraan je een vergrote prostaat kunt herkennen...

Top 5 plasklachten

  • 's Nachts meerdere malen eruit moeten om te plassen
  • Zwakke urinestraal
  • Moeilijk op gang komen van het plassen
  • Moeilijk uitplassen: je plast steeds kleine beetjes en moet daardoor vaker naar de wc
  • Nadruppelen

Feit 3: ook vrouwen kunnen last hebben van een vergrote prostaat.

Ja, ook vrouwen kunnen last hebben van een vergrote prostaat. Indirect welteverstaan. Want veel mannen met plasproblemen als gevolg van een vergrote prostaat moeten er 's nachts steeds vaker uit. Dat maakt dat ook je partner last kan hebben van jouw vergrote prostaat.

Feit 4: bijna alle mannen krijgen te maken met prostaatvergroting.

Ja, dat klopt. Zo'n 50% van de mannen boven de vijftig heeft een vergrote prostaat. En hoe ouder ze worden, hoe vaker het voorkomt. Boven de 70 heeft zo'n 70% van de mannen ermee te maken. En boven de 80 hebben vrijwel alle mannen een vergrote prostaat. Toch hebben niet alle mannen er ook daadwerkelijk last van. Jij wel? A.Vogel ProstaforceMed* kan je dan wellicht helpen. Het product wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,4. "Met deze pillen kan ik het langer ophouden en hoef ik minder vaak naar de wc. Ook 's nachts nog maar 1x of misschien een keertje 2x. Zowel overdag als 's nachts zorgt dat voor veel meer rust", aldus een gebruiker.

* Traditioneel kruidengeneesmiddel op basis van Sabal serrulata. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 17-01-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen
Gratis A.Vogel Vitamine D3 bij je bestelling

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >