Hemels & tongstrelend! Tussendoortjes van topklasse

Ilze ter Heide
WhatsApp je vraag

NUMMER 3! Superbounty’s

Chocolade. Zucht. Wat zouden we zonder moeten? Ik zou het echt niet weten. Maar gelukkig hoeft het ook niet. Eén van mijn chocoladetoppers tegenwoordig is de superbounty! Pure chocolade en kokos zijn namelijk niet alleen lekker, maar ook vreselijk gezond voor ons lijf. Smelt 150 gram pure chocolade (70% cacao of meer) in een pannetje. Verdeel met een lepeltje de helft van de gesmolten chocolade over een aantal flexibele mini-bakvormpjes naar keuze, zodat in ieder bakvormpje een chocoladelaagje van circa 2 à 3 mm ontstaat. Plaats deze vormpjes 10 minuten in de vriezer en maak intussen de vulling. De vulling bestaat uit een mengsel van 50 gram geraspte kokos, 25 gram zeer fijn gehakte amandelen, 10 gram agave- of ahornsiroop en 35 gram gesmolten kokosolie. Haal daarna de bakvormpjes uit de vriezer, vul ieder bakvormpje met een beetje van de vulling, verdeel het restant van de gesmolten chocolade erover en zet de vormjes nogmaals 10 minuten in de vriezer. En ik zou zeggen: daarna à la minute en zonder terughoudendheid AANVALLEN!

NUMMER 2! Kakelverse amandelcupcakes

Zondagochtend. Kopje koffie. En daarnaast zo’n kakelvers, heerlijk zacht, op de tong smeltend cupcakje. Oeioeioei! Ik noem het mijn genietmomentje. U straks ook, denk ik ;-). En het leuke is: ze zijn zó klaar! Maak een mix van 200 gram amandelmeel, 1 rijpe banaan (gepureerd), 1 zoete appel (gepureerd), 2 eieren, 70 gram roomboter (gesmolten, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels vanillepoeder (geen vanillesuiker!), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder en een snufje zout. Verdeel dit mengsel over een aantal cupcake-papiertjes (klein of groot, wat u wilt). Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en smullen maar! It’s amazing!

NUMMER 1! Knapperige kokoskoeken

Soms is het zo lekker om even iets knapperigs te snaaien. Mijn favoriet? De kokoskoek! Nee, niet die kokosmakroon van vroeger (met dat eetpapiertje eronder), maar een gezonde kokoskoek. Maak een mix van 75 gram boekweitmeel, 75 gram (glutenvrije) havermout, 75 gram geraspte kokos, 1 volle el amandelmeel, 1 ei, 2 el ahornsiroop, 1 tl vanillepoeder, 1 tl wijnsteenbakpoeder en een snufje zout. Husselen maar.  Vervolgens smelt u 75 gram kokosolie – het zal u verwonderen, maar kokosolie is bij kamertemperatuur vrij hard… dat is niet gek, dat hoort zo – in een steelpannetje. Voeg die kokosolie bij het mengsel, roer goed door, kneed het geheel tot een bol en zet het 30 minuten afgedekt in de koelkast. Verwarm in de tussentijd de over voor op 180 graden. Van de grote deegbol kunt u koekjes met een gewenste grootte kneden. U legt ze 12 tot 15 minuten in de oven (eventueel even omdraaien tussentijds), laat ze daarna afkoelen en uw heerlijke, knapperige koekjes zijn klaar om te eten!

Exotische ingrediënten

Agave-/ahornsiroop, kokosolie, amandelmeel, vanillepoeder, wijnsteenbakpoeder en boekweitmeel. Het lijken exotische ingrediënten die nergens verkrijgbaar zijn, maar één ritje naar een ecowinkel en u grijpt het zo bij elkaar. Nou ja, toegegeven: de eerste keer dat ik in een ecowinkel kwam, liep ik ook als een kip zonder kop rond, maar even vragen doet wonderen ;-). De ingrediënten zijn wellicht wat duurder dan u gewend bent – ik moest het twee keer lezen  – maar als u merkt hoeveel koekjes en cakejes u met die ingrediënten kunt maken en hoe blij, creatief en gezond u daar van wordt… dan valt het allemaal reuze mee. Veel snoepplezier!

Lees ook mijn blog over gezond eten met kinderen!

Laatste wijziging op deze pagina: 07-08-2020

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Doe de hooikoorts test

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >