Hemels & tongstrelend! Tussendoortjes van topklasse

Voeding | Lentekuur | Spijsvertering

NUMMER 3! Superbounty’s

Chocolade. Zucht. Wat zouden we zonder moeten? Ik zou het echt niet weten. Maar gelukkig hoeft het ook niet. Eén van mijn chocoladetoppers tegenwoordig is de superbounty! Pure chocolade en kokos zijn namelijk niet alleen lekker, maar ook vreselijk gezond voor ons lijf. Smelt 150 gram pure chocolade (70% cacao of meer) in een pannetje. Verdeel met een lepeltje de helft van de gesmolten chocolade over een aantal flexibele mini-bakvormpjes naar keuze, zodat in ieder bakvormpje een chocoladelaagje van circa 2 à 3 mm ontstaat. Plaats deze vormpjes 10 minuten in de vriezer en maak intussen de vulling. De vulling bestaat uit een mengsel van 50 gram geraspte kokos, 25 gram zeer fijn gehakte amandelen, 10 gram agave- of ahornsiroop en 35 gram gesmolten kokosolie. Haal daarna de bakvormpjes uit de vriezer, vul ieder bakvormpje met een beetje van de vulling, verdeel het restant van de gesmolten chocolade erover en zet de vormjes nogmaals 10 minuten in de vriezer. En ik zou zeggen: daarna à la minute en zonder terughoudendheid AANVALLEN!

NUMMER 2! Kakelverse amandelcupcakes

Zondagochtend. Kopje koffie. En daarnaast zo’n kakelvers, heerlijk zacht, op de tong smeltend cupcakje. Oeioeioei! Ik noem het mijn genietmomentje. U straks ook, denk ik ;-). En het leuke is: ze zijn zó klaar! Maak een mix van 200 gram amandelmeel, 1 rijpe banaan (gepureerd), 1 zoete appel (gepureerd), 2 eieren, 70 gram roomboter (gesmolten, 2 theelepels kaneel, 2 theelepels vanillepoeder (geen vanillesuiker!), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder en een snufje zout. Verdeel dit mengsel over een aantal cupcake-papiertjes (klein of groot, wat u wilt). Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en smullen maar! It’s amazing!

NUMMER 1! Knapperige kokoskoeken

Soms is het zo lekker om even iets knapperigs te snaaien. Mijn favoriet? De kokoskoek! Nee, niet die kokosmakroon van vroeger (met dat eetpapiertje eronder), maar een gezonde kokoskoek. Maak een mix van 75 gram boekweitmeel, 75 gram (glutenvrije) havermout, 75 gram geraspte kokos, 1 volle el amandelmeel, 1 ei, 2 el ahornsiroop, 1 tl vanillepoeder, 1 tl wijnsteenbakpoeder en een snufje zout. Husselen maar.  Vervolgens smelt u 75 gram kokosolie – het zal u verwonderen, maar kokosolie is bij kamertemperatuur vrij hard… dat is niet gek, dat hoort zo – in een steelpannetje. Voeg die kokosolie bij het mengsel, roer goed door, kneed het geheel tot een bol en zet het 30 minuten afgedekt in de koelkast. Verwarm in de tussentijd de over voor op 180 graden. Van de grote deegbol kunt u koekjes met een gewenste grootte kneden. U legt ze 12 tot 15 minuten in de oven (eventueel even omdraaien tussentijds), laat ze daarna afkoelen en uw heerlijke, knapperige koekjes zijn klaar om te eten!

Exotische ingrediënten

Agave-/ahornsiroop, kokosolie, amandelmeel, vanillepoeder, wijnsteenbakpoeder en boekweitmeel. Het lijken exotische ingrediënten die nergens verkrijgbaar zijn, maar één ritje naar een ecowinkel en u grijpt het zo bij elkaar. Nou ja, toegegeven: de eerste keer dat ik in een ecowinkel kwam, liep ik ook als een kip zonder kop rond, maar even vragen doet wonderen ;-). De ingrediënten zijn wellicht wat duurder dan u gewend bent – ik moest het twee keer lezen  – maar als u merkt hoeveel koekjes en cakejes u met die ingrediënten kunt maken en hoe blij, creatief en gezond u daar van wordt… dan valt het allemaal reuze mee. Veel snoepplezier!

Lees ook mijn blog over gezond eten met kinderen! Of ga naar de lentekuur-pagina over tussendoortjes!

Lentekuur-blogs:

Blogster Hetty

Als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut ben ik gespecialiseerd in de (medicinale) werking van voeding, kruiden, vitamines en mineralen en supplementen. Dat is echt mijn passie. Ik adviseer klanten op het informatiecentrum van A.Vogel. Daarnaast schrijf ik artikelen, stel ik met het lentekuurteam de kuurweken samen en ben ik vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s. Ook begeleid ik kuurweken in Portugal. Mijn favoriete producten zijn Aciforce Probioticum en Hyperiforce Forte.

Blogster Krista

Ooit aan de Universiteit van Maastricht als gezondheids-wetenschapper afgestudeerd, ben ik nu werkzaam als webredacteur van www.avogel.nl. Op dit blog wil ik mensen informeren over gezondheid en aanmoedigen gezond te leven. A.Vogel zei altijd al: “Gezondheid is leven in harmonie met de natuur” en daar kan ik me van harte in vinden!

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En produceer dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Online, offline, in print en in video. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook. Veel van de gezonde tips & tricks waar ik over schrijf, vind je hier op het blog weer terug.

Laatste wijziging op deze pagina: 13-12-2016

Heeft u een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over de uw gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of uw bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!

Onze tip bij griep en verkoudheid

Echinaforce tabletten. Deze tabletten krijgen maar liefst een 9,2 als waardering van meer dan 800 gebruikers.

Bestel Echinaforce tabletten

Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Ontdek de principes
van Alfred Vogel

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek A.Vogel Wereld
Natuurlijke stoelgang bevorderen? Vraag gratis een probeerverpakking Linoforce aan! Vraag gratis linoforce aan