Alfred Vogel: de Steve Jobs van de natuurgeneeskunde! Ambitieus, gepassioneerd en ondernemend (blog 1)

Alfred Vogel

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

We zijn er met zijn allen wel over uit dat verse, onbewerkte voeding, stressmanagement en voldoende beweging de basis zijn van een gezonde leefstijl. De meeste mensen hebben dan ook genoeg van fabrieksvoedsel en willen puur eten en weten waar dat eten van vandaan komt.
In de tijd van Alfred Vogel was dat wel anders. Hij werd geboren in 1902, en in die periode werden juist al die voedingstechnologieën uitgevonden om eten langer te behouden, waar we nu zo graag vanaf willen.
Denk aan inblikken, vriesdrogen, invriezen enzovoort. Om het eten langer houdbaar en toch smakelijk te houden, in die blikken en pakken, waren allerlei toevoegingen nodig zoals geur- kleur en smaakstoffen. De ontwikkeling van al deze producten werd in die tijd niet als negatief gezien, maar juist als een luxe en vooruitgang, iets wat hoorde bij het ‘moderne’ leven. Over vitaminen was toen nog niet heel veel bekend, rond 1890 deden wetenschappers de eerste ontdekkingen op dit gebied.
Alfred Vogel collecting wild plantsEn juist in die tijd van opkomende technologie en het ‘moderne’ leven zocht Alfred Vogel al zeer jong zijn heil in de natuur. In Zwitserland -waar hij opgroeide- trok hij regelmatig de bergen in op zoek naar verse bessen en geneeskrachtige planten. Vaak deed hij dit met ontbloot bovenlijf en op blote voeten. Waar mannen nu massaal hun baard laten staan en we met allen naarstig op zoek zijn naar een stukje natuur en bezinning, wist Alfred Vogel al lang zijn innerlijk ‘oermens’ te omarmen.
Ik vraag me af of Alfred, als hij als jongeling was opgegroeid in deze tijd, ook geplakt zou zitten achter zijn telefoon of iPad, nauwlettend alle hypes op Facebook volgend. Ik betwijfel het. Als je zijn levensgeschiedenis leest, dan zie je dat hij al heel jong een enorme verbinding met de natuur had, en daarnaast een grote drive en ondernemerslust.
Zo startte hij op zijn 21de eerste reformhuis. Waar de hipsters nu in de rij staan voor een shotje tarwegras, moest Alfred denk ik aanvankelijk wel moeite doen zijn gezonde levensmiddelen aan de man te brengen. Maar hij zette moedig door en gedurende de volgende jaren ontwikkelde hij een duidelijke visie op hoe mensen gezond en gelukkig kunnen zijn.
Hij deed onderzoek, behandelde mensen en schreef veel. Ook maakte hij zelf preparaten van geneeskrachtige planten. Dit werd geleidelijk aan steeds geavanceerder. Het eerste laboratorium wat hij oprichtte is nu uitgegroeid tot het wereldwijde bedrijf Bioforce wat nu nog steeds op grote schaal hoogwaardige en zeer werkzame natuurlijke geneesmiddelen maakt. En dat allemaal ontsproten uit het enthousiasme en de levenslust van 1 man.
Je ziet wel vaker dat tegendraadse of vernieuwende denkers in retrospect uitgroeien tot iconen van hun tijd. En ik vind Alfred Vogel dan ook de Steve Jobs van de natuurgeneeskunde. Een absolute pionier waaraan je veel inspiratie kan ontlenen. Zijn kennis en inzichten legden de basis voor de geneeskrachtige producten van het merk A.Vogel. Inmiddels omvat het A.Vogel assortiment meer dan 140 gezondheidsproducten, traditionele kruidengeneesmiddelen, homeopathische geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Op het gebied van weerstand, luchtwegen, overgang, slaap, stress, spijsvertering, spieren, gewrichten en nog veel meer. De visie van Alfred Vogel is nog altijd leidend. Aangevuld met de meest recente marktgegevens, wetenschappelijke inzichten en onderzoeken op het gebied van gezondheid.

Volgende keer meer over het boeiende leven van Alfred Vogel en de ontmoetingen die hij had met natuurvolkeren wereldwijd. Lees hier blog 2 en 3.

Hetty

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 20-08-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >