3 heerlijke herfstgerechten voor een sterke weerstand

Voeding | Weerstand | Lifestyle

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Recept 1: Knolselderij met geroosterde kip

9.-Knolselderij-met-geroosterde-kip Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten Knolselderij is vaak een beetje het ondergeschoven kindje. Het robuuste uiterlijk en het nodige snijd- en hakwerk kan je ervan weerhouden het regelmatig te eten. Maar wist je dat deze knol bol staat van de vitamine C? En die vitamine C doet weer wonderen voor je weerstand, volop eten dus deze herfst. Knolselderij en kip zijn een magisch duo en dat proef je in dit heerlijke gerecht. Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 2 appels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 100 gram rode druiven
  • 100 ml magere Franse kwark
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 50 gram walnoten
  • groene sla

Bereiding:

  1. Het verwijderen van de schil van de knolselderij is een klusje dat je veilig moet doen. Snijd een plak van de onderkant af zodat de kool niet meer rolt. Nu kun je veilig met een scherp mes de schil verwijderen. Doe dat van boven naar beneden. Snijd de knol in dunne plakken en daarna in dunne reepjes.
  2. Blancheer de reepjes kort in kokend water, dompel ze daarna in koud water om ze knapperig te houden.
  3. Snijd de appels in reepjes, de bleekselderij in halve maantjes en halveer de druiven (pulk wel de pitjes eruit). Meng dit allemaal in een ruime kom.
  4. Verwarm de kerrie in een beetje olijfolie (dit ‘myoteren’ zorgt ervoor dat het aroma optimaal vrijkomt).
  5. Meng de kerrieolie in een kommetje met citroenschilrasp, kwark, zout en peper tot een frisse dressing.
  6. Halveer de kipfilets, smeer ze in met komijn en rooster ze op middelmatig vuur in een koekenpan in een scheutje olijfolie.
  7. Rooster de walnoten ook op middelmatig vuur.
  8. Meng de salade door elkaar en serveer hem met warme stukjes kipfilet en de knapperige warme noten.

Recept 2: Russische Borsjtsj

russian-borscht Voorgerecht voor 2-4 personen Bereidingstijd: 45 minuten De biet is een echte topper als het gaat om het versterken van je weerstand, en is ook nog eens heel veelzijdig. Zo gaat de grondige smaak heel goed samen met cacao, bijvoorbeeld in een smoothie. Ook maak je er in een handomdraai een lekkere salade of soep van. Zoals dit makkelijke gerecht van onze A. Vogel collega Rachel Foyle uit de UK. Ingrediënten:

  • 1-2 liter water
  • 200 gram rode bieten
  • 200 gram witte kool
  • 2 grote wortelen
  • 150 gram uien
  • 1 prei
  • 2 theelepels organisch rode bietensap
  • 5 theelepel Molkosan
  • 1-2 eetlepel(s) Herbamare Bouillonbasis of 1 bouillonblokje
  • zure room
  • een takje peterselie om te garneren

Bereiding:

1.Schil de rode bieten, uien en wortelen, en hak ze fijn 2.Snijd de witte kool en prei in repen 3. Kook de groenten zachtjes 4. Voeg het water en de Herbamare Bouillonbasis of het bouillonblokje toe aan de groenten, en laat 30 minuten sudderen 5. Voeg de Molkosan en het rode bietensap toe 6. Serveer in kommen en garneer met zure room en peterselie.

Recept 3: pompoen kokos curry

vegan-squash-coconut-curry Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 35 minuten In het rijtje herfstgroenten mag de pompoen natuurlijk niet ontbreken. Pompoen is rijk aan betacaroteen; een voorloper van vitamine A. En vitamine A is van belang voor je immuunsysteem. Deze curry is lekker met quinoa of volkoren basmati rijst. Ingrediënten:

  • 1 eetlepel (kokos)olie
  • 1 grote ui, in stukken gesneden
  • 1 grote pompoen, in stukken gesneden
  • 1 rode peper, in stukken gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • Snufje Herbamare
  • Verse koriander voor de garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de olie in een grote pan
  2. Bak de ui, en voeg de pompoen en rode peper toe
  3. Voeg de tomatenpuree toe, roer de kokosmelk erdoor, en breng aan de kook
  4. Laat 20 minuten sudderen, of tot de pompoen zacht is. Als de saus te dik wordt, kun je water toevoegen
  5. Kruiden met Herbamare en zwarte peper, en garneren met koriander

Wil je meer inspiratie voor gezonde recepten? Schrijf je hier in voor onze Eet je gezond nieuwsbrief.

Blogster Hetty

Als natuurgeneeskundig en orthomoleculair therapeut ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik schrijf voor A.Vogel en ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 19-06-2017

Heeft u een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over de uw gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of uw bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Gratis boek Vullen of Voeden bij bestelling > €20

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >