Toen we vorig jaar in lockdown kwamen, werd thuiswerken de norm. En ik moet je zeggen, dat ging mij in het begin goed af. Mijn takenlijst werkte ik met volle focus af. Ik kon lekker ongestoord doorwerken, in het rustige gezelschap van mijn trouwe viervoeters. Hartstikke prima, naar mijn idee. Tot ik na twee maanden werken aan de keukentafel, ineens pijn kreeg in mijn elleboog en een tenniselleboog werd vastgesteld. Diverse behandelingen bij de fysiotherapeut en manueel therapeut, twee injecties en een operatie verder, bleef de pijn en breidde dit zich uit naar mijn schouder. Na een MRI van mijn schouder bleek deze pees ook ontstoken te zijn met als gevolg dat ik ook last kreeg van nek-en hoofdpijn. "Wellicht behoor jij tot de 10% waarbij een tenniselleboog niet over gaat. Misschien moeten we nog eens verder kijken vanwege de meerdere ontstekingen in je lichaam", aldus de behandelend orthopeed. Inmiddels heb ik een uitvoerig onderzoek ondergaan bij een reumatoloog. Ik deel graag mijn bevindingen met je.
Het onderzoek heb ik als zeer uitgebreid en kundig ervaren, daar was ik positief door verrast. Hoe het in zijn werk ging:
Fijn nieuws: het is geen reuma. En ook fibromyalgie vond de reumatoloog niet passend bij mijn situatie. Een diagnose heb ik niet gekregen en dat heeft natuurlijk twee kanten. Fijn dat het geen reuma is, maar hoe kom ik dan aan die gewrichtsklachten en vermoeidheid? Conclusie van de arts is dat mijn lijf tijd nodig heeft om te herstellen. Medicatie, niet volledig werken, revalidatie en geduld is het advies. En vooral dat laatste is een uitdaging voor mij.
Het gaat langzaam wat beter. De pijn is er nog, maar ik heb iets meer energie. Dat is prettig, want er was een tijd dat ik zo moe was dat ik de ene voet niet voor de andere kreeg, waardoor ik mij op het werk en sociaal vlak behoorlijk beperkt voelde. Het heeft tijd nodig en dat moet ik aanvaarden. Dat vind ik lastig. Er is zoveel wat ik leuk vind om te doen en mijn hoofd wil wel, maar mijn lijf werkt niet mee. Dat is frustrerend en ik merk dat ik behoefte heb aan perspectief, dan kan ik me op een einddatum richten. Het verloop is lastig in te schatten, het ene lichaam herstelt nou eenmaal sneller dan het andere. Het is een gevecht met mezelf, wat inmiddels al ruim 1,5 jaar duurt. Ik ben streng voor mezelf en perfectionistisch. Nog even dat stukje moeten lopen, terwijl ik eigenlijk te moe ben. Dat werkt dus niet, ben ik inmiddels wel achter. Gelukkig heb ik thuis een enorme steun aan mijn partner Marco. En heb ik inmiddels een verzameling aan tips en inzichten, die wellicht andere mensen die ook kampen met gewrichts- en/of peesklachten en vermoeidheid kunnen helpen.
Hoewel ik zelf af en toe de kriebels krijg van goedbedoelde adviezen, wil ik ieder die in hetzelfde schuitje zit er toch graag een paar meegeven:
Tot zover mijn verhaal. Ik ben benieuwd of je er dingen in herkent. En ik hoop dat je iets aan de gedeelde ervaringen en tips hebt. Op mijn vorige blog ontvingen we een prachtige verzameling van tips, ingezonden door mensen met reumatische- en gewrichtsklachten. Enorm bedankt daarvoor! Lees ze via onderstaande button.
Laatste wijziging op deze pagina: 13-01-2022
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten