Jullie tips voor het leven met reuma

Nathalie Keers

Nathalie Keers
WhatsApp je vraag

Tip 1 – Verschuif je focus naar een nieuwe hobby

Ilona verruilde piano- en gitaarspelen voor schrijven en schilderen. "Als er een deur dichtgaat, gaat er ergens anders wel een raam open." Rolien ontdekte dat ze tekenen heel leuk vond. "Terwijl ik voeger op school altijd spijbelde bij deze les!" En weer iemand anders knutselt graag met haar kleinkinderen: "daar hebben we beiden veel plezier van!".

Tip 2 – Train je spieren met krachttraining

Laura: "Badminton spelen lukt helaas niet meer. Nu haal ik veel voldoening uit krachttraining onder begeleiding bij Fit20."

Tip 3 – Kies voor 1 intensieve activiteit per dag

Bianca denkt iedere dag bewust na over welke intensieve activiteit ze zal ondernemen. "Moet ik 's ochtends werken, dan kan ik 's avonds alleen nog een kleine wandeling maken. Ben ik vrij, dan is stofzuigen mijn intensieve activiteit en kan ik daarnaast andere rustige activiteiten ondernemen. Zo verdeel ik mijn energie heel bewust over de dag."

Tip 4 – Ervaar wat voeding, supplementen en de natuur je bieden

Riet laat alcohol staan en voegt kleine stukjes verse gember toe aan haar thee en eten. Gaby merkt dat ze baat heeft bij suikerloos eten. Pim gebruikt onder andere collageen en biologische kurkuma met zwarte peper.

Tip 5 – Wees creatief in oplossingen die dingen voor jou toegankelijk maken

"Fietsen met mijn man zat er helaas niet meer in. Toen stapte ik over naar een elektrische loopfiets. Kunnen we toch samen op pad!" vertelt Helma. Ook Femke kocht een loopfiets – via Marktplaats - en die gaat sindsdien overal mee naar toe.

Tip 6 – Zet je via een andere rol in voor een vereniging

Yvonne herkent zich enorm in het verhaal van Joan. "Ik herken je gevoel zo naast de lijn. Je ruikt het gravel en hoort het geluid van het slaan van de bal. Ik voelde het met heel mijn lijf en besloot niet meer te gaan. Nu zou ik het anders doen. Mij inzetten voor mijn vereniging in een andere rol; trainen, bestuur, chauffeur voor het team. Zo blijf je toch betrokken."

Tip 7 – Niet typen, maar praten

"Het toetsenbord wordt steeds moeilijker te bedienen. Spraaksoftware kan helpen om teksten in te voeren zonder je handen te belasten", aldus Carien.

Bedankt voor jullie fantastische inzendingen. Er zitten een hoop fijne tips tussen. Hopelijk helpen ze jullie ook!

Laatste wijziging op deze pagina: 29-10-2021

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >