Weg met die vakantiekilo's, 3 tips

Contour Overgang Challenge - bereik je ideale gewicht

barbara Kuiper

Barbara Kuiper
WhatsApp je vraag

Na al die lekkere versnaperingen lijkt het soms bijzonder lastig om weer in het gareel te komen. Je lichaam moet vaak eerst afkicken van al die suikers en dat is lastig als je in de verleiding komt. Wij hebben drie tips hoe je er toch voor kunt zorgen dat je die vakantiekilo's kwijtraakt.

Tip 1: honger of dorst?

Drink eerst een groot glas water voordat je de voorraadkast induikt. De kans dat je na een glas water nog steeds denkt honger te hebben, is vaak klein. Dit omdat je hersenen geen onderscheid kunnen maken in of je trek hebt of dorst. Mooi bijkomend voordeel: heb je gelijk weer een extra glas water gedronken!

Tip 2: snoepgroenten als snack

Heb je de neiging om te grijpen naar die la met al het lekkers of de pot met chocoladepasta? Lastig! Soms kun je jezelf niet weerhouden om wat lekkers te pakken. Je kaken moeten dan gewoon op en neer gaan en een glas water is dan absoluut niet de oplossing. Snoepgroenten kunnen dat wel zijn. Zet ze op je aanrecht neer, zodat je ze gelijk ziet als je de keuken binnenkomt. Merk je dat dit niet voldoende is, eet dan een stukje pure chocola van minimaal 80% cacao. Heb je toch je chocolademomentje, maar gezonder en vaak heb je hierbij ook niet de neiging om de hele reep in één keer op te eten.

Tip 3: Contour Overgang Challenge

Soms kan het helpen om een voedingsschema te volgen, zodat je zelf niet te veel stil hoeft te staan bij wat je wel of niet wilt eten. Het magazine Contour Overgang Challenge kan je hierbij helpen. De vier weekmenu's zijn speciaal voor vrouwen in de overgang opgesteld. 7 september gaan we weer van start met een groep vrouwen om die extra vakantiekilo's kwijt te raken. Doe jij ook mee?

Meld je aan voor de Contour Overgang Challenge

Samen door de Overgang

Wil je meer (voedings)tips, weetjes en adviezen die je zélf kunt toepassen tijdens de overgang? Schrijf je dan in voor de maandelijkse Samen door de Overgang nieuwsbrief.

Schrijf je nu in

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 13-08-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>