15 tips to spice it up in de slaapkamer tijdens de overgang

Overgang

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Tips van 15 vrouwen "to spice it up" in de slaapkamer tijdens de overgang

1. Anita (45):

Ik merk dat ik de laatste tijd niet te genieten ben (stemmingswisselingen!). Maar mijn man heeft gelukkig veel humor en een groot relativeringsvermogen. Hij weet mij plagend en spelenderwijs uiteindelijk toch in de stemming te brengen.

2. Suzan (50):

Glijmiddel, ik kan het iedereen aanraden. Wat een verschil maakt dat zeg!

3. Annemarie (51):

Verzorg je zelf goed en hul jezelf in kleding waarin je je sexy voelt. Ik merk dat ik veel sneller in de stemming ben als ik mooie lingerie aantrek en mezelf mooi heb gemaakt.

4. Colinda (59):

Mijn man en ik proberen niet te veel met de daad bezig te zijn. Als ik te droog ben of het voelt niet fijn, dan draaien we niet boos van elkaar af. Nee, we zoeken dan wel naar andere oplossingen. Het moet toch leuk zijn!

5. Jo (49):

Niet echt een tip, maar een verzoek: doe nooit dingen tegen je zin!

6. Davina (53):

Ik merk dat ik eigenlijk nooit meer vanzelf in de stemming kom, dus maken we de omstandigheden zo dat het bij mij wel begint te kriebelen. Dineren in een chique restaurant met de man mooi in pak bijvoorbeeld. Of een avondje op de bank zonder tv, maar met een goed wijntje, kaarslicht en muziek op de achtergrond.

7. Pieternel (64):

Mijn man en ik vrijen niet zo vaak meer als vroeger, maar als we het doen, pakken we wel uit. Ik ben niet van het snel-snel en heb tijd nodig om goed in de stemming te komen. Gelukkig is hij geduldig.

8. Doortje (56):

Mijn man en ik kijken nu soms een pornootje samen onder het genot van een wijntje. We worden er wel giechelig van, maar vaak komt van het één toch het ander.

9. Yvonne (55):

Soms moet je even niet nadenken en gewoon doen. Ik stond laatst onder de douche toen mijn man besloot om er gezellig bij te kruipen. Vond ik eerst helemaal niets; ik wilde me nog scheren, moest de was nog opvouwen en strijken…Maar toen heb ik de knop omgezet. Uit met die gedachten en gewoon in het hier en nu zijn!

10. Silvia (47):

Luister naar elkaar. Dat heeft ons echt geholpen. Ik zat niet lekker in mijn vel en had totaal geen zin in seks meer. Mijn man voelde zich afgewezen. Gelukkig hebben we dit met elkaar kunnen bespreken en is er veel meer begrip gekomen.

11. Greet (60):

Ik heb een tijd lang niet op de normale manier kunnen vrijen, omdat alles zo droog was. Toen ontdekten we dat orale seks ook geweldig kan zijn. Er is een wereld voor ons opengegaan.

12. Marleen (42):

Wij plannen het tegenwoordig. Elke zondagochtend staat het op de agenda en we zorgen dat we er tijd voor vrij maken. Ik zou liegen als ik zeg dat ik er altijd op zit te wachten. Maar gaandeweg komt de zin gelukkig wel.

13. Sue (52):

Soms is knuffelen en zoenen ook genoeg.

14. Rosalie (43):

Als ik merk dat ons seksleven indut, verzin ik wel iets anders om er weer leven in te blazen. Ik vind seks te belangrijk om het te laten verstoffen.

15. Deirdre (61):

Ik ben van mijn man gescheiden en heb sinds kort een nieuwe relatie. Ik kan zeggen, dat doet je seksleven wel goed!

Lees ook:

Laatste wijziging op deze pagina: 03-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>