10 voedingstips voor een platte buik!

Voeding | Spijsvertering

Je mag nog zoveel uurtjes je in de fitness doorbrengen, gezonde voeding is echt essentieel als je een platte buik wilt krijgen. Abs are made in the kitchen is een steeds meer gehoord credo onder fitnessfanaten. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En welke voeding helpt je op weg naar die slanke taille?

De ene groente is de andere niet

Frietjes, kebab, pizza, ijsjes… die vermijd je uiteraard beter. En groenten, fruit en andere vezelrijke voeding zijn dan weer wel verplichte kost. Maar de ene groente is de andere natuurlijk niet. Denk maar aan bananen: vol goede vitamines en mineralen, maar ook vol fructose. En dat staat niet meteen bekend om zijn dieetvriendelijke eigenschappen. Niet meteen een match made in heaven dus als je graag een platte buik wilt.
Zomaar in het wilde weg je bord volladen met groenten en fruit zal je dus niet aan die begeerde platte buik helpen. Maar wat dan wel?

Het platte buik dieet

Het “platte-buik-dieet” is geen volledig uitgewerkt dieet. Wel is het een lijstje met voedingsmiddelen die je helpen om een platte buik krijgen. Het bestaat namelijk uit enkele voedingstips die je een houvast geven. Zo weet je perfect welke voedingsmiddelen je wel en niet op het menu moet zetten.

1. Amandelnoten (met velletje)

Deze lekkere, bruine nootjes zijn niet alleen een streling voor de tong, ze zijn ook een bron van magnesium. En je lichaam heeft magnesium o.a. nodig om je suikerspiegel te regelen. Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt er namelijk voor dat je je langer verzadigd voelt, waardoor je minder last hebt van eetbuien. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat je lichaam spierweefsel kan opbouwen.
Ondanks de hoge calorische waarde zijn amandelnoten dus toch een goede keuze als je graag een platte buik wilt. Kies wel voor de gewone (natuur) variant en vermijd de gebrande en/of gezouten versie.

2. Spinazie

Kijk maar eens naar Popeye: geen buikje te bespeuren! Met dank aan al die spinazie natuurlijk :-)! Spinazie bevat amper calorieën en zorgt wel lange tijd voor een verzadigd gevoel. Het is ook een goede bron van calcium. Dit geldt overigens ook voor alle andere bladgroenten!

3. Appels

Een appeltje voor de dorst… én voor een platte buik! Hoog tijd om een appeltje te schillen met dat buikje van jou, want ze zitten boordevol vezels. Daardoor geven ze je lange tijd een vol gevoel. Doordat je goed moet kauwen op een appel, krijgt je lichaam ook het idee dat je meer hebt gegeten dan in werkelijkheid het geval is.

4. Eieren

Ook al eens gemerkt dat je de hele dag lang minder honger hebt als je bij het ontbijt een eitje eet? Dit komt door de proteïnen en essentiële aminozuren die erin zitten. Die zorgen ervoor dat je minder honger hebt doorheen de dag als je ’s ochtends start met een ei. Daarnaast bevatten eieren ook heel veel vitamine B12, die vetcellen in je lichaam te lijf gaat.
Kooktip: deze gezonde omelet combineert de spinazie uit puntje twee met de eieren hierboven. Het perfecte ontbijt voor een platte buik!

5. Griekse yoghurt

Wie graag een platte buik wilt, doet er goed aan om natuuryoghurt op het menu te zetten. Meer bepaald Griekse yoghurt. Deze yoghurtvariant bevat namelijk erg veel proteïnen. Daarnaast zit Griekse yoghurt ook barstensvol probiotica, goede bacteriën voor de buik.
Mensen met lactose-intolerantie kunnen deze tip beter negeren: zij krijgen van lactose-houdende producten net een opgeblazen gevoel.

6. Vette vis

Tonijn, makreel, zalm, forel en sardientjes bevatten allemaal veel omega 3 vetzuren. Deze stimuleren je metabolisme om vet te verbranden. Daarnaast geven ze je ook lange tijd een verzadigd gevoel.
Kooktip! Op zoek naar een lekker recept met zalm? Zoek niet langer: deze gegrilde zalm met broccolistamppot en zoete aardappel is overheerlijk, gezond en snel klaar!

7. Bessen

Bessen zijn kleine vezelbommetjes. Goed nieuws als je een platte buik wilt, want vezelrijke voeding zorgt ervoor dat je minder calorieën opneemt uit andere voeding. Na een handje bessen (denk maar aan frambozen, blauwe bessen, bramen, bosbessen, …) heb je ook lange tijd een vol gevoel.
Kooktip: Ontbijt ’s ochtends met blauwe bessen in een havermoutpap met amandelmelk. Zo combineer je drie goede ingrediënten voor een slanke lijn met elkaar.Of maak eens deze bosbessen-havermoutsmoothie!

8. Asperges

Asperges worden ook wel eens het witte goud genoemd. Overheerlijk zijn ze! Daarnaast hebben ze een vochtafdrijvende werking waardoor je makkelijker gewicht verliest. Ook zijn asperges een goede bron van vitamine A en C die beiden het vetverbrandingsproces stimuleren. Redenen genoeg dus om er volop van te genieten wanneer ze in het seizoen zijn!
Geen inspiratie? Dit recept met asperges met roerei en bonensalade is een keer wat anders.

9. Knoflook

Knoflook… zo lekker én gezond. Met een beetje knoflook erbij, maak je het saaiste gerecht net even wat lekkerder! Nog niet overtuigd? Knoflook heeft een thermogene werking die je metabolisme stimuleert om buikvet te verbranden.
Kooktip! Knoflook is ook heerlijk in de soep. Wij garanderen je: deze knoflooksoep maak je beslist nog een keer weer!

10. Kalkoen

Kalkoen is perfect om je buikje weg te werken. Het bevat namelijk weinig calorieën en veel proteïnen. En om proteïnen te verteren, heeft je lichaam veel energie nodig.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 03-07-2018

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >