Nu de winter weer voor de deur staat, de dagen kouder en korter worden, is het weer tijd voor een heerlijke warme maaltijd. Deze vegetarische en snelle pompoenstoof met sinaasappel is zo'n recept dat perfect past bij deze dagen. Je hebt het gerecht met 35 minuten op tafel staan. Smakelijk eten!
1. Maak de pompoen en paprika's schoon en snijd deze in blokjes. Verwijder de buitenste laag van de ui en snijd de ui in halve ringen.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de ui glazig. Voeg vervolgens de pompoen, paprika en kruidenmix toe en bak dit 5 minuten.
3. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met koud water. Voeg de kikkererwten en de tomatenblokjes toe aan de braadpan. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit. Voeg beide toe aan de stoof.
4. Laat het geheel nu 20 minuten stoven. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Serveer de pompoenstoof samen met de zilvervliesrijst.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Bestel Herbamare online!Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Schrijf je in!