background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Muesli- en pindakaasrepen (veganistisch en glutenvrij)

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Makkelijk
  • 4 p.

Deze heerlijke en nootachtige granenrepen die je niet hoeft te bakken vormen een lekkere snack of geweldig ontbijt wanneer je haast hebt, zijn super makkelijk te maken en zitten boordevol goede dingen.

Muesli- en pindakaasrepen (veganistisch en glutenvrij)
  • Tijd: 10 min
  • Bereiden: 25 min
  • Makkelijk
  • 4 p.
Muesli- en pindakaasrepen (veganistisch en glutenvrij)

Ingrediënten

Muesli- en pindakaasrepen (veganistisch en glutenvrij)

  • 1/3 kopje krokante pindakaas
  • 1/3 kopje agavesiroop
  • 1 kopje dadels, ontpit
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 1 2/3 kopje havermout
  • 1 kopje gehakte noten, zoals pecannoten of amandelen
  • 1 theelepel vanille
  • Extra kokosnoot en lijnzaad om in de bovenkant te drukken

Hoe maak je muesli- en pindakaasrepen (veganistisch en glutenvrij)?

1. Gooi het grootste deel van de havermout met de noten en kokos in een grote kom.

2. Doe de rest van de havermout (een klein handjevol) met de ontpitte dadels in een keukenmachine. Voeg een beetje water toe en verwerk tot alles is opgenomen – het zal plakkerig en 'modderig' zijn!

3. Voeg dit nu toe aan het havermout en de noten. Verwarm de pindakaas en agavesiroop in een kleine koekenpan voorzichtig tot dit alles een vloeistof vormt.

4. Haal van het vuur, voeg de vanille toe, en giet in de kom met de rest. Meng goed tot alles is gecombineerd en druk vervolgens in je voorbereide pan, zorg ervoor dat het oppervlak mooi plat is.

5. Maak je handen een beetje vochtig en druk een beetje op het oppervlak om het nat te maken, en strooi er dan het lijnzaad en de kokos over, zodat dit plakt. Zet een half uur of langer in de koelkast tot het koel en stevig is. Nu is het klaar om het te snijden!

 Bron van gezondheid

  • bevat veel voedingsvezels
  • rijke bron van eiwitten
  • goede vetten en omega-3-vetzuren
Muesli- en pindakaasrepen (veganistisch en glutenvrij)

Sammy Riley is een Australiër die in Londen woont en studeert en niets liever doet dan eenvoudig en lekker vegetarisch koken.

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker E. | 13 maart 2024

Algehele tevredenheid

0

Bezoeker | 14 oktober 2017

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >