background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Mueslicake

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Makkelijk
  • 12 p.

Dit is een geweldige cake voor de winter. Erg lekker, hartig en heel makkelijk te maken. Dit cakerecept bevat geen eieren. Ik vind het echt geweldig om iets leuks te maken zonder eieren.

Mueslicake
  • Tijd: 5 min
  • Bereiden: 60 min
  • Makkelijk
  • 12 p.
Mueslicake

Ingrediënten

Mueslicake

  • 200 ml crème fraîche of yoghurt
  • 100 ml melk
  • 100 ml olijfolie
  • 200 gram muesli
  • 300 gram volkoren speltbloem
  • 250 gram bruine suiker
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel rasp van een sinaasappelschil
  • 1,5 theelepel bakpoeder

Hoe maak je mueslicake?

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Meng in een grote kom de yoghurt, melk en olijfolie.

3. Meng in een aparte kom de muesli, speltbloem, bruine suiker, rasp van een sinaasappelschil, kruidnagel en bakpoeder.

4. Voeg de droge ingrediëntenmix toe aan de natte ingrediënten en roer tot het volledig is opgenomen.

5. Giet het op een licht ingevette bakplaat en bak 1 uur in de voorverwarmde oven.

6. Eenmaal gebakken, eerst laten afkoelen alvorens te serveren.

  Prik, om te controleren of de cake klaar is, met een satéprikker door het midden van de cake. Als de prikker er schoon uitkomt, is je cake klaar.

 Bron van gezondheid

  • bevat veel vezels
  • vol gezonde vitaminen en mineralen
  • rijk aan omega-3 en antioxidanten
Mueslicake

Olga Temonen is een Finse actrice en televisiekok die eenvoudige en heerlijke verse maaltijden bereidt waarvan het hele gezin geniet.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >