background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Citroen- en rozemarijncupcakes

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Makkelijk
  • 12 p.

Deze mooie kleine cupcakes zijn een genot om te maken en heerlijk om te eten. De verse rozemarijn vult de citroenachtige zoetheid van de cakes aan - een perfecte traktatie voor bij de thee of koffie.

Citroen- en rozemarijncupcakes
  • Tijd: oven - 30 min
  • Bereiden: 15 min
  • Makkelijk
  • 12 p.
Citroen- en rozemarijncupcakes

Ingrediënten

Citroen- en rozemarijncupcakes

  • 120 gram boter
  • 100 gram ruwe rietsuiker
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 2 citroenen (sap en schil)
  • 2 takjes rozemarijn
  • amandelschilfers
  • overige benodigdheden : 12 cupcakevormpjes

Hoe maak je citroen- en rozemarijncupcakes?

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een glad en egaal mengsel ontstaat.

3. Voeg de bloem en eieren toe.

4. Roer het sap van twee citroenen erdoor.

5. Eén van de takjes rozemarijn fijnhakken, en dit aan het beslag toevoegen.

6. Plaats de cupcakevormpjes op de bakplaat. Verdeel het mengsel tussen de twaalf cupcakevormpjes en versier de cupcakes met de amandelschilfers

7. Rasp de citroenschil en hak het overgebleven rozemarijntakje fijn.

8. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven en garneer de cupcakes met de citroenschil en rozemarijn.

Citroen- en rozemarijncupcakes

Olga Temonen is een Finse actrice en televisiekok die eenvoudige en heerlijke verse maaltijden bereidt waarvan het hele gezin geniet.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf