background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Kikkererwtenpasta met broccoli en citroen

  • Tijd:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Italiaans, maar dan net een beetje anders met kikkererwtenpasta. Een fijn alternatief voor wie graag kiest voor minder koolhydraten. Lekker, vegetarisch en binnen 15 minuten al klaar om te eten. Bellissima!

  • Tijd: 15 min
  • Bereiden: min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Kikkererwtenpasta met broccoli en citroen

Ingrediënten

Kikkererwtenpasta met broccoli en citroen

  • 300 gram kikkererwtenpasta
  • 2 broccoli's
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1½ citroen
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje verse basilicum (tip)

Italiaanse kruidenmix

  • 1 theelepel Herbamare® Original kruidenzout
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 takjes verse basilicum (fijngesneden)

Hoe maak je kikkererwtenpasta met broccoli en citroen?

1.Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook 2 minuten en laat vervolgens goed uitlekken.

2.Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3.Maak de broccoli fijn in een hakmolentje.

4.Verhit een ruime koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten goudbruin. Voeg vervolgens de broccoli, het sap van de citroen, olijolie en de Herbamare kruidenmix toe en bak kort mee. Voeg de pasta toe en meng het door elkaar.

5.Schep de pasta op borden en garneer met verkruimelde feta en eventueel met extra verse basilicum.

Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >