Een klassieker in de keuken is toch wel Boeuf Bourguignon. Een Frans stoofgerecht met rundvlees. Deze variant is op smaak gebracht met zelfgemaakte Franse kruidenmix. Heerlijk recept voor een koude, gure dag als je wilt opwarmen met een goede maaltijd na een lange wandeltocht.
1. Rasp de wortels en snijd ze in schuine plakken. Pel de uien en snijd ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Halveer de champigons en snijd de riblappen in stukken.
2. Verhit een grote braadpan en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de riblappen toe en bak deze 5 minuten mee.
3. Meng voor de kruidenmix de Herbamare Original, tijm, peterselie, bieslook en dille. Voeg deze mix toe aan het gebakken vlees en verwarm het geheel 2 minuten.
4. Voeg de uien, knoflook, wortels en champignons aan het vlees toe en meng het goed door elkaar. Voeg de bloem toe en gaar het tenminste 2 minuten. Schenk nu de rode wijn erbij en laat het geheel tenminste 2½ uur op laag vuur stoven. Breng het op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat extra Herbamare Original.
5. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
6. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de volle melk en de roomboter tot een geheel. Breng het op smaak met wat versgemalen peper.
7. Garneer met verse peterselie.
Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je in voor de wekelijkse Eet je gezond nieuwsbrief.
Bezoeker C. | 20 december 2019
Bezoeker M. | 17 oktober 2019
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Bestel Herbamare online!Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Schrijf je in!