background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Klassieke boeuf bourguignon

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.

Een klassieker in de keuken is toch wel Boeuf Bourguignon. Een Frans stoofgerecht met rundvlees. Deze variant is op smaak gebracht met zelfgemaakte Franse kruidenmix. Heerlijk recept voor een koude, gure dag als je wilt opwarmen met een goede maaltijd na een lange wandeltocht.

  • Tijd: stoven - 150 min
  • Bereiden: 30 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 p.
Klassieke boeuf bourguignon

Ingrediënten

Boeuf bourguignon

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 150 ml volle melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 1 kg riblappen
  • 100 gram spekreepjes
  • 200 gram champignons
  • 2 uien
  • 1 liter rode wijn
  • 2 wortels
  • 40 gram bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse peterselie voor garnering
  • olijfolie

Franse kruidenmix

  • 3 theelepels Herbamare Original
  • 2 theelepels fijngehakte tijm
  • 2 theelepels fijngehakte peterselie
  • 2 theelepels fijngehakte bieslook
  • 2 theelepels fijngehakte dille

En natuurlijk met:

Hoe maak je deze boeuf bourguignon?

1. Rasp de wortels en snijd ze in schuine plakken. Pel de uien en snijd ze in partjes. Pel en pers de knoflook. Halveer de champigons en snijd de riblappen in stukken.

2. Verhit een grote braadpan en bak de spekreepjes goudbruin. Voeg de riblappen toe en bak deze 5 minuten mee.

3. Meng voor de kruidenmix de Herbamare Original, tijm, peterselie, bieslook en dille. Voeg deze mix toe aan het gebakken vlees en verwarm het geheel 2 minuten.

4. Voeg de uien, knoflook, wortels en champignons aan het vlees toe en meng het goed door elkaar. Voeg de bloem toe en gaar het tenminste 2 minuten. Schenk nu de rode wijn erbij en laat het geheel tenminste 2½ uur op laag vuur stoven. Breng het op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat extra Herbamare Original.

5. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.

6. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de volle melk en de roomboter tot een geheel. Breng het op smaak met wat versgemalen peper.

7. Garneer met verse peterselie.

Ga je het recept uitproberen? Laat ons weten wat je van het gerecht vindt. Geef een waardering op deze pagina en deel je foto op Instagram met de hashtag: #HITM. Voor meer Herbamare in the mix gerechten, bezoek onze gezonde receptenpagina of schrijf je in voor de wekelijkse Eet je gezond nieuwsbrief.

Klassieke boeuf bourguignon

waarderingen

beoordeling:

17.10.2019

“Er staat niet bij voor hoeveel personen?”

M. Maassen

 

Elke week een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Wil je ook wekelijks op donderdag de heerlijkste gezonde recepten direct in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de speciale "eet je gezond nieuwsbrief"!

Schrijf je in!

Ontvang elke week gratis lekkere en gezonde recepten in je mail

tip

Ontvang wekelijks gratis gezonde recepten

Inschrijven >>