Het kan nog even: asperges. Het recept van Jadis van The Lemon Kitchen is gemaakt met groene asperges. Die zijn iets kruidiger en steviger van smaak dan witte asperges. Breng ze op smaak met citroen, kruidenzout en olijfolie en serveer de asperges met burrata. Binnen 20 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.
1. Snijd 1 centimeter van de onderkant van de asperges af.
2. Zet een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en doe wat olijfolie in de pan. Bak vervolgens de asperges in ongeveer 5 minuten rondom gaar, strooi er de Herbamare Original en zwarte peper overheen en blus het af met het sap van een halve citroen.
3. Meng voor de dressing 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap en een klein beetje Herbamare Original. Roer dit even door elkaar.
4. Leg de asperges in een schaal. Leg de bol burrata op de asperges en sprenkel de dressing over de asperges.
5. Verdeel wat verse cress over de asperges en burrata. Verdeel er ook nog wat rasp van de citroen over.
6. Snijd als laatste de burrata open en geniet!
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
Jadis Schreuder is content creator (recepten, styling & fotografie) én eigenaar van de culinaire website: The Lemon Kitchen. Haar verrassende gerechten kenmerken zich door de frisse en onmiskenbare smaakmaker: biologische citroen. Sinds kort is The Lemon Kitchen Kookboek uit, een informatief kookboek met een masterclass over bio citroen. Hierin laat Jadis de veelzijdigheid van de citrusvrucht zien.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten