Homepage van A.Vogel
background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Gebakken knoflookravioli

  • Tijd:  min
    Bereiden:  min
  • Moeilijk
  • 4 p.

Deze mooie in de oven geroosterde knoflookravioli is een heerlijk vegetarisch gerecht, gemaakt met zelfgemaakte speltpasta. Serveer het met een frisse salade voor een lekkere en vullende maaltijd.

Gebakken knoflookravioli
  • Tijd: oven - 15 min
  • Bereiden: 40 min
  • Moeilijk
  • 4 p.
Gebakken knoflookravioli

Ingrediënten

Gebakken knoflookravioli

  • 150 gram bladspinazie
  • 50 gram knoflook
  • 1 sjalotje, gehakt
  • 1 eetlepel citroen-olijfolie
  • 150 gram ricotta of vetarme kwark
  • 50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 1 ei
  • 100 gram wortelen, geraspt
  • ½ theelepel Herbamare® kruidenzout
  • versgemalen peper
  • 350 gram speltpastadeeg
  • ½ eetlepel boter
  • 4 kleine takjes rozemarijn

En natuurlijk met:

Hoe maak je gebakken knoflookravioli?

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snijd de spinazie en knoflook in brede repen. Fruit het sjalotje en de knoflook in olie in een grote, brede koekenpan. Voeg de spinazie toe en blijf roeren totdat deze geslonken is.

3. Meng de ricotta met Parmezaanse kaas en een ei. Voeg de geraspte wortelen toe. Voeg vervolgens het mengsel van de spinazie met een sjalotje en knoflook toe en meng het geheel door elkaar. Kruid het met Herbamare® kruidenzout.

4. Rol het pastadeeg met behulp van een pastamachine tot een dikte van ongeveer 1 mm. Snijd het in 8 stukken van ongeveer 15 x 20 cm. Verdeel de vulling tussen 4 stukken deeg en laat een rand van ongeveer 2 cm vrij. Bestrijk de randen met water. Leg de overgebleven stukken deeg er bovenop, druk de randen goed naar beneden, en snijd deze dan. Prik lichtjes in de bovenkanten.

5. Smelt de boter in een pannetje. Bestrijk de ravioli en rozemarijn hiermee. Leg de ravioli op een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg vervolgens de rozemarijn op de ravioli. Bak ongeveer 15 minuten in het onderste deel van de oven.

  Een gemengde salade past hier uitstekend bij.

 Bron van gezondheid

  • boordevol vitaminen - A, C, D en K
  • rijk aan mineralen – magnesium, ijzer en zink
  • goede bron van dieetvezels
Gebakken knoflookravioli

Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

De A.Vogel Tuinen

Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten

Bekijk de film!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Maak, proef, ruik en voel tijdens Vogelvlucht Festival!

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >