Deze mooie in de oven geroosterde knoflookravioli is een heerlijk vegetarisch gerecht, gemaakt met zelfgemaakte speltpasta. Serveer het met een frisse salade voor een lekkere en vullende maaltijd.
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de spinazie en knoflook in brede repen. Fruit het sjalotje en de knoflook in olie in een grote, brede koekenpan. Voeg de spinazie toe en blijf roeren totdat deze geslonken is.
3. Meng de ricotta met Parmezaanse kaas en een ei. Voeg de geraspte wortelen toe. Voeg vervolgens het mengsel van de spinazie met een sjalotje en knoflook toe en meng het geheel door elkaar. Kruid het met Herbamare® kruidenzout.
4. Rol het pastadeeg met behulp van een pastamachine tot een dikte van ongeveer 1 mm. Snijd het in 8 stukken van ongeveer 15 x 20 cm. Verdeel de vulling tussen 4 stukken deeg en laat een rand van ongeveer 2 cm vrij. Bestrijk de randen met water. Leg de overgebleven stukken deeg er bovenop, druk de randen goed naar beneden, en snijd deze dan. Prik lichtjes in de bovenkanten.
5. Smelt de boter in een pannetje. Bestrijk de ravioli en rozemarijn hiermee. Leg de ravioli op een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg vervolgens de rozemarijn op de ravioli. Bak ongeveer 15 minuten in het onderste deel van de oven.
Een gemengde salade past hier uitstekend bij.
Irene is een gepassioneerde, talentvolle kok en banketbakker die bekend staat om haar heerlijke taarten, hartige soepen en gezonde, voedzame recepten.
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten