background

Eet je gezond met A.Vogel recepten

Citroenzoentjes

  • Tijd:  min
  • Makkelijk
  • 10 st.

Deze citroenzoentjes zijn heerlijk fris en zoet van smaak door de natuurlijke suikers in de dadel. De cashewnoten houden je bloedsuikerspiegel stabiel. Een verantwoord tussendoortje!

Citroenzoentjes
  • Tijd: 10 min
  • Bereiden: min
  • Makkelijk
  • 10 st.
Citroenzoentjes

Ingrediënten

Citroenzoentjes

  • 4 verse dadels (inspecteer het etiket goed en zorg dat er geen toegevoegde suiker in zit)
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • geraspte schil van 1 citroen
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • 100 gram rauwe cashewnoten

Hoe kan ik citroenzoentjes maken?

1. Laat de cashewnoten een nacht weken in water en spoel voor gebruik af (als je weinig tijd hebt kan je deze stap overslaan).

2. Haal de pit uit de dadels en snijd deze in kleine stukjes.

3. Snijd het vanillestokje doormidden en vervolgens nog een keer door de lengte. Schraap vervolgens met de botte kant van een mes het merg uit het vanillestokje.

4. Doe de dadels, het vanillemerg, 1 eetlepel kokos, de cashewnoten en de rasp van de citroenschil in een keukenmachine en mix totdat je een consistente, dikke massa hebt.

5. Draai hiervan kleine balletjes en rol deze door de overgebleven geraspte kokos.

6. De balletjes bewaar je het beste in de koelkast.

 

Citroenzoentjes

Dit recept is van Hetty. Hetty houdt zich als gezondheidsdeskundige al 15 jaar intensief bezig met gezondheid, gezonde voeding en lifestyle.

waarderingen

Schrijf een recensie

10

Bezoeker I. | 17 augustus 2017

Algehele tevredenheid

10

Bezoeker H. | 26 april 2017

Algehele tevredenheid

 

Elke maand een heerlijk gezond recept in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Het mooiste stukje natuur ben je zelf

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >