Je krijgt hier toch spontaan trek van? Speciaal voor vegetariërs of als je een keer geen vlees of vis wilt eten, is deze champignonburger. Lekker met een frisse spinaziesalade, maar ook zoete aardappelfriet is aan te raden!
1. Hak de champignons fijn in een hakmolen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 3 minuten. Doe de gebakken champignons in een kom.
2. Hak ⅔ van de noten fijn in een hakmolen. Voeg de noten, paneermeel, ei en de kruidenmix toe aan de champignons en meng het geheel. Vorm hier 4 burgers van.
3. Bak de burgers 3 à 4 minuten per kant op laag vuur.
4. Meng 1 eetlepel citroensap met de mayonaise. Snijd de speltbroodjes doormidden. Beleg de broodjes met een paar spinazieblaadjes, de champignonburger en de citroenmayonaise.
5. Snijd de appel in dunne partjes. Meng de baby spinazie, geitenkaas, appel en de resterende noten. Maak de dressing door 2 eetlepels citroensap te mengen met 2 eetlepels olijfolie. Breng dit op smaak met peper en zout. Serveer de spinaziesalade bij de burger.
Ik hoop dat je dit recept ook gaat uitproberen! En als je dat doet, tag deze afbeelding dan op Pinterest met #Avogelrecepten, zodat iedereen kan meegenieten!
100% natuurlijke smaakmaker. Eenmaal in huis, altijd verkocht!
Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!
Een gezond dagje uit - de oorsprong van de A.Vogel producten