Werk, kinderen en de overgang. Hoe doe je dat allemaal?

Tips van Isa Hoes en Medina Schuurman

Overgang

Gast Blogger
WhatsApp je vraag

Inmiddels zijn wij ervaringsexperts geworden op dit gebied. We delen graag onze bevindingen met je: het beste is dat je alles ietsje meer loslaat! Als je dat niet doet ben je in no time gestresst en voor je het weet zit je in die vervelende vicieuze cirkel van negatieve gevoelens... waar je liever niet in wilt komen.

We bedoelen niet dat je nadat je dit leest de boel de boel laat en een enkele reis naar Palma de Mallorca boekt, hoe verleidelijk dat ook mag klinken. Nee... de key is een goede voorbereiding nog voordat de dag begint en gedurende de dag een aantal momenten voor jezelf te nemen. Vóór je kinderen wakker zijn, vóórdat jij denkt: oooh daar begint de dag alweer, oh, ik moet opschieten want straks sta ik weer in de file. Als je deze zinnen goed leest, zie je al dat ze je naar beneden halen.

Wij staan tegenwoordig elke dag een half uur eerder op, om in alle stilte en in het donker te mediteren. Dat lijkt pittig: nog eerder mijn warme bedje uit?? En mediteren is toch zweverig en niks voor mij... Geloof ons: je went er aan en voor je het weet verlang je naar dat stille moment in de ochtend. En mediteren is eigenlijk vrij simpel: je gaat zitten, en blijft zitten gedurende 15 tot 20 minuten en focust je op je ademhaling, of op een geluid, een saai geluid, bijvoorbeeld van een ventilator. In het begin zul je veel gedachten hebben, die laat je gewoon los en je focust je weer op je ademhaling. De eerste week is het misschien even zoeken, maar daarna verlang je er juist naar. Even helemaal niks... heerlijk.

Dan gedurende de dag: staar eens drie minuten naar een boom of bloem. Het geeft je hersenen rust en jij voelt je daarna ook lekkerder. Of doe een Yoga Nidra. Op YouTube vind je een uitgebreide selectie. Als je 20 minuten Yoga Nidra doet, kom je tot een diepe ontspanning die staat voor 8 uur slaap! Lekker toch als je de laatste tijd moeilijk slaapt?

Dus al met al gaat het ons goed af, die combinatie. We doen er wel wat voor... of beter; we laten er veel voor ;-)

Liefs Isa & Medina

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 04-11-2019

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>