Glutenvrij eten niet per se gezonder

Mensen die geen medische reden hebben om gluten te mijden, kiezen er soms toch voor glutenvrij te eten. Is dit altijd een gezonde keuze

Voeding | Lifestyle | Darmflora | Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Soms wegen de nadelen niet op tegen de voordelen

De stijging van het aantal mensen met coeliakie of glutenallergie staat niet in verhouding tot de groei van het aantal mensen dat glutenvrij wil eten. Het grootste deel van de glutenvrije producten wordt gekocht door mensen die geen directe medische noodzaak hebben.

Deze mensen kiezen voor glutenvrij, omdat ze denken dat het gezonder is of beter voor de darmen. Ook veel ouders denken dat glutenvrij beter is voor hun kinderen. Toch kunnen de nadelen soms groter zijn dan de voordelen. Het is daarom goed te bezinnen eer te beginnen met glutenvrij eten.


Broodvervangers bevatten soms meer vet, suiker en calorieën dan de oorspronkelijke variant met gluten. Een glutenvrij dieet bevat in sommige gevallen te weinig vezels, die juist belangrijk zijn voor de darmgezondheid. Tot slot is een glutenvrij dieet duur en het kan mensen in een sociaal isolement zetten.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >