Glutenvrij eten niet per se gezonder

Mensen die geen medische reden hebben om gluten te mijden, kiezen er soms toch voor glutenvrij te eten. Is dit altijd een gezonde keuze

Voeding | Lifestyle | Darmflora | Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Soms wegen de nadelen niet op tegen de voordelen

De stijging van het aantal mensen met coeliakie of glutenallergie staat niet in verhouding tot de groei van het aantal mensen dat glutenvrij wil eten. Het grootste deel van de glutenvrije producten wordt gekocht door mensen die geen directe medische noodzaak hebben.

Deze mensen kiezen voor glutenvrij, omdat ze denken dat het gezonder is of beter voor de darmen. Ook veel ouders denken dat glutenvrij beter is voor hun kinderen. Toch kunnen de nadelen soms groter zijn dan de voordelen. Het is daarom goed te bezinnen eer te beginnen met glutenvrij eten.


Broodvervangers bevatten soms meer vet, suiker en calorieën dan de oorspronkelijke variant met gluten. Een glutenvrij dieet bevat in sommige gevallen te weinig vezels, die juist belangrijk zijn voor de darmgezondheid. Tot slot is een glutenvrij dieet duur en het kan mensen in een sociaal isolement zetten.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >