Een fitte dikkerd kan best gezond zijn

Wat is belangrijker: werken aan ‘fitness’, of aan ‘fatness’?

Voeding | Lifestyle | Afvallen | Lekker in je vel!

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Werken aan ‘fitness’ of aan ‘fatness’?

Het blijkt dat slanke mensen die niet fit zijn, minder gezond zijn dan fitte mensen die wel iets te dik zijn. De fitte mensen hebben, ongeacht gewicht en bouw, minder kans aandoeningen en klachten te krijgen dan slanke mensen die niet fit zijn.

Dit wordt verklaard door het feit dat onze genen zijn ontwikkeld in tijden waarin we actief waren en ons alleen te voet konden verplaatsen. Dit betekent dat het menselijk lichaam is gebouwd en getraind om actief te zijn. De laatste vijftig jaar worden we steeds inactiever én dikker, waardoor chronische ziekten meer kans hebben zich te ontwikkelen.

Fit zijn, veel bewegen en vitaal blijven is dus belangrijk! En hoe bereik je dat het best? Niet per se door vaak te zwoegen in de sportschool. Juist als we elke dag veel ´normaal´ bewegen (fietsen, wandelen, werken in het huis en de tuin) is dat goed voor je fitheid.

En… je ben nooit te oud om te starten met bewegen. Want: ‘exercise is medicine!’

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 22-06-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang maandelijks handige tips en weetjes over gezondheid en lifestyle.

Schrijf je nu in >