Een fitte dikkerd kan best gezond zijn

Wat is belangrijker: werken aan ‘fitness’, of aan ‘fatness’?

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Werken aan ‘fitness’ of aan ‘fatness’?

Het blijkt dat slanke mensen die niet fit zijn, minder gezond zijn dan fitte mensen die wel iets te dik zijn. De fitte mensen hebben, ongeacht gewicht en bouw, minder kans aandoeningen en klachten te krijgen dan slanke mensen die niet fit zijn.

Dit wordt verklaard door het feit dat onze genen zijn ontwikkeld in tijden waarin we actief waren en ons alleen te voet konden verplaatsen. Dit betekent dat het menselijk lichaam is gebouwd en getraind om actief te zijn. De laatste vijftig jaar worden we steeds inactiever én dikker, waardoor chronische ziekten meer kans hebben zich te ontwikkelen.

Fit zijn, veel bewegen en vitaal blijven is dus belangrijk! En hoe bereik je dat het best? Niet per se door vaak te zwoegen in de sportschool. Juist als we elke dag veel ´normaal´ bewegen (fietsen, wandelen, werken in het huis en de tuin) is dat goed voor je fitheid.

En… je ben nooit te oud om te starten met bewegen. Want: ‘exercise is medicine!’

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 07-08-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >