Stressmomenten tijdens de feestdagen

Met deze tips houd je je hoofd koel tijdens de feestdagen

Lifestyle | Lekker in je vel!

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Tip 1: manage verwachtingen

Tegenwoordig word je niet alleen geacht bij je familie op te duiken in december. Nee...ook op je werk, de school van je kinderen, bij je vrienden en zelfs op de sportclub worden de feestdagen gevierd. Dus vliegen de uitnodigingen je om de oren en probeer je overal bij te zijn, om in januari uitgeput en volgegeten te snakken naar betere tijden. Daarom; manage ieders verwachtingen en begin daar vooral vroeg mee. Zo kun je bijvoorbeeld in november al aankondigen dat je dit jaar een keer niet van de partij bent. Zo maak je de weg voor jezelf vrij om in je huispak foute films te kijken. Je hoeft niet overal bij te zijn en bovendien...mensen zullen het je vergeven en stiekem denken: hè, had ik dat ook maar zo geregeld.

Tip 2: houd het simpel

Elk jaar neem je je voor om niet onrustig te voelen over wat er op het menu komt te staan. Om vervolgens op het moment suprême toch weer met allerlei liflafjes te hannesen, omdat je indruk wilt maken. Niet doen! Ben je gastheer of gastvrouw? Kies dan voor simpele maar smaakvolle recepten die je al van tevoren kunt klaarmaken, bijvoorbeeld een lekkere ovenschotel of een goede soep. Zorg ook dat je deze gerechten al vaker hebt gemaakt. Nóg beter is om iedereen wat mee te laten nemen. Zo heb je een tafel vol heerlijkheden, zonder uren in de keuken te hebben gestaan.

Tip 3: begin op tijd

Tijd is je vriend, zeker als je hem goed gebruikt. Je weet dat je elk jaar met wat cadeautjes op de proppen moet komen. Maar waarom zou je die uitgerekend in december halen, wanneer de winkels uitpuilen van de drukte? Begin daarom op tijd met verzamelen voor iedereen, dat geeft je een zalig gevoel van rust.

Tip 4: verdeel en heers

Soms hebben we er een handje van om alles zelf te doen, zeker tijdens de feestdagen. Want als er, na de nodige stressmomentjes, een fantastische feestdis staat te dampen op tafel, dan komt alle eer daarvan jou en alleen jou ten deel. Maar wat doe je jezelf aan? Verdeel en heers. Andere gezinsleden hebben ook handen en daar kunnen ze jou prima mee helpen. Vraag dus of je man de boodschappen doet en je helpt met koken, terwijl de kinderen stofzuigen. Dat scheelt een hoop gedoe en is nog gezellig ook.

Tip 5: houd je ritme aan

In januari maken we niet voor niets goede voornemens, want in december laten we de touwtjes altijd flink vieren. Sport je normaal braaf drie keer in de week en eet je gezond? In december schuift dat al snel naar de achtergrond. Dat is echt zonde, want juist wanneer je zoveel mogelijk je gezonde ritme aanhoudt, kun je extra genieten van alle feestelijkheden en ga je die stress te lijf. Lekker de dag beginnen met een groene smoothie dus en even flink sporten voordat je aanschuift aan de feestdis. Zo kom je ongeschonden en fit in het nieuwe jaar aan.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 26-02-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

tip

Ontvang elke maand van A.Vogel tips voor een gezonde lifestyle.

Schrijf je nu in >