Sleepymonster: de invloed van je mobieltje op je slaap!

Slaap | Energie

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Het is nogal lastig tegenwoordig voldoende slaap binnen te krijgen. Zoveel te doen, te lezen, te bekijken. Door al het kunstmatig licht blijven we langer wakker.

Het blauwe licht wat van pc en telefoons afkomt, verstoort de afgifte van melatonine in de hersenen. Het seintje om te gaan slapen blijft uit, het is immers toch licht! -denken je hersenen.

Zet eens een avond alle tv's, telefoons, laptops en lampen uit. Verlicht je huis met kaarsen. Misschien heb je doordat er geen afleiding is, een goed gesprek met je partner, vriend of kind. Of kan je eindelijk  dat boek lezen wat daar ligt te verstoffen op je nachtkastje.  Reken maar dat je na een avondje candlelight therapy zal slapen als een roosje.

Natuurlijk hoeven we niet elke avond het risico te lopen dat ons huis compleet afbrandt. Er zijn speciale programma’s, zoals F-lux, die automatisch de felheid van je beeldscherm aanpassen aan het natuurlijke licht buiten. Zet je telefoon ook  uit als je naar bed gaat en gebruik liever een ouderwetse wekker op batterij.

Wil je je telefoon toch  als wekker gebruiken zet hem dan op de vliegtuigstand. Zo ga je makkelijker met de kippen op stok dan dat je doelloos blijft zappen, mailen en appen  totdat het je tweet om de oren.

Lees ook het blog over Melatonine over de invloed van blauw licht op je slaap.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 29-03-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Ontvang 2 weken gratis e-mails met slaaptips van slaapcoach Karin

tip

Ontvang gratis slaaptips van slaapcoach Karin

Aanmelden >>