Sleepymonster: de invloed van je mobieltje op je slaap!

Slaap | Energie

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Het is nogal lastig tegenwoordig voldoende slaap binnen te krijgen. Zoveel te doen, te lezen, te bekijken. Door al het kunstmatig licht blijven we langer wakker.

Het blauwe licht wat van pc en telefoons afkomt, verstoort de afgifte van melatonine in de hersenen. Het seintje om te gaan slapen blijft uit, het is immers toch licht! -denken je hersenen.

Zet eens een avond alle tv's, telefoons, laptops en lampen uit. Verlicht je huis met kaarsen. Misschien heb je doordat er geen afleiding is, een goed gesprek met je partner, vriend of kind. Of kan je eindelijk  dat boek lezen wat daar ligt te verstoffen op je nachtkastje.  Reken maar dat je na een avondje candlelight therapy zal slapen als een roosje.

Natuurlijk hoeven we niet elke avond het risico te lopen dat ons huis compleet afbrandt. Er zijn speciale programma’s, zoals F-lux, die automatisch de felheid van je beeldscherm aanpassen aan het natuurlijke licht buiten. Zet je telefoon ook  uit als je naar bed gaat en gebruik liever een ouderwetse wekker op batterij.

Wil je je telefoon toch  als wekker gebruiken zet hem dan op de vliegtuigstand. Zo ga je makkelijker met de kippen op stok dan dat je doelloos blijft zappen, mailen en appen  totdat het je tweet om de oren.

Lees ook het blog over Melatonine over de invloed van blauw licht op je slaap.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 29-03-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

Ontvang 2 weken gratis e-mails met slaaptips van slaapcoach Karin

tip

Ontvang gratis slaaptips van slaapcoach Karin

Aanmelden >>