Persoonlijk overgangsblog van Eveline Bakker: Vuurvrouw, mijn verhaal (1)

Overgangsklachten

Gast Blogger
WhatsApp je vraag

Over mijn reis door de overgang naar die toekomst gaat mijn blog. Vandaag mijn openingsverhaal; hoe het allemaal begon.

Eerst een blik terug. Mijn historie.

Ik kom uit een typisch middenklasse gezin. Mijn vader werkte, mijn moeder was huisvrouw, moeder van drie kinderen en deed vrijwilligerswerk. Ik was de jongste. Ons gezin was complex, zoals veel gezinnen. Mijn ouders waren krachtig en hun karakters botsten regelmatig. Mijn zussen (een tweeling en 1,5 jaar ouder), met korenblonde haren en korenbloemblauwe ogen en eindeloos lange benen waren prachtig en intens. Ik zat daar, met kastanjebruine haren, flapoor en groene ogen, een beetje tussenin en ging waar mogelijk rustig mijn gang. Er was al genoeg emotie in ons gezin...

Voor het werk van mijn vader verhuisden we veel. Plaats na plaats, huis na huis. Nadat ik op mijn 11e voor de zoveelste keer een hartsvriendin huilend had uitgezwaaid, stopte ik met vrienden maken en met dozen uitpakken. Het gevolg van leven vanuit een doos had soms wel grappige effecten. De periode dat ik in Amsterdam woonde bijvoorbeeld was schoonmaken geen optie. Nee; als het huis vies werd, dan ging ik verhuizen…

Dat dat niet zo’n passende oplossing was werd me pas duidelijk toen ik de stad verliet en in het midden van het land ging wonen. Half twintig was ik toen ik de kracht ontdekte van een emmer sop en een blik verf. Dat was een eyeopener en sindsdien woon ik (min of meer) in hetzelfde dorp. 

Jarenlang combineerde ik mijn werk als zelfstandig coach, trainer en manager met mijn (single) moederschap. Best een hele klus, maar juist door de zelfstandigheid gaf het me de kans er te zijn voor mijn dochter. Met veel steun van familie en vrienden groeide mijn dochter op tot een zelfstandige tiener.

Het jaar dat mijn overgang begon had ik net een huis gekocht en het bouwstof zat nog tussen mijn tanden. Een foute aannemer, die voor het werk af was failliet ging, met als gevolg wiebelende muren en lekkages, en water dat overal vandaan scheen te komen. Het leek net een weerspiegeling van wat er soms in mij gebeurde.

Inmiddels zijn we 7 jaar verder. En kan ik en retrospectief de balans opmaken van de 7 soms moeilijke maar ook meest waardevolle jaren van mijn leven.

Volgende keer meer in mijn nieuwe blog over de overgang.

Eveline Bakker

Eveline Bakker, 51 jaar, moeder, dogwalker, coach en ondernemer, maar vooral oprichter van Stichting Vuurvrouw, het platform voor en door vrouwen in de overgang.

Meer van Eveline

Lees hier het tweede overgangsblog: De overgang kwam onverwacht.

Meer lezen over de overgang?

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 10-08-2017

Heeft u een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

U kunt bij ons terecht voor al uw vragen over de uw gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of uw bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Gratis Cinuforce neusspray (t.w.v. € 7,97) bij bestelling > € 20

Samen door de overgang. Ontvang gratis e-mails met tips van Magda

tip

Samen door de overgang. Ontvang gratis tips.

Inschrijven >>