Overgewicht versterkt de verschijnselen van de overgang

Overgang

Marjolein Schurink
WhatsApp je vraag

Waarom zorgt overgewicht voor meer overgangsverschijnselen?

Volgens de onderzoekers heeft dit te maken met de dikkere vetlaag. Dit werkt als een soort isolator, waardoor warmte moeilijker weg kan. Met opvliegers en transpireren tot gevolg.
Daarnaast zou het verhoogde BMI (Body Mass Index - de verhouding tussen gewicht en lengte) kunnen zorgen voor spier- en gewrichtspijn en problemen met de blaas bij vrouwen in de overgang.

"Deze studie is een aanvulling op eerder onderzoek naar zwaarlijvigheid bij vrouwen en de symptomen van de overgang", zegt dokter JoAnn Pinkerton. "Uit sommige onderzoeken blijkt dat gewichtsverlies en lichaamsbeweging de opvliegers doen afnemen bij vrouwen die eerder te zwaar waren. Daarom is het belangrijk dat vrouwen zich bewuster worden van een gezonde levensstijl."

Tips om op een gezond gewicht te blijven

Bewust een gezonde levensstijl aannemen om op een gezond gewicht te blijven, dat is het advies van de hoofdonderzoeker van de studie. Maar hoe doe je dat?
Wij hebben de 6 belangrijkste tips om grip te houden op je gewicht voor je op een rij gezet.

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 04-07-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>