Overgangsblog van Eveline Bakker: De overgang kwam onverwacht (2)

Overgangsklachten

Gast Blogger
WhatsApp je vraag

De overgang kwam onverwacht.

Ik werd geopereerd aan een cyste aan een van mijn eierstokken. Het leek best een simpele ingreep en na een paar dagen was ik weer thuis om te herstellen. Ik had mijn andere eierstok nog en ik verwachtte dat ik mijn leven na een paar dagen rust gewoon weer zou kunnen oppakken. Maar dat viel tegen.
Dag na dag voelde ik me slechter. Ziek. Naar. Tot ik, nadat ik een vriendin had uitgezwaaid die op ziekenbezoek was geweest, ineens onwel werd. Mijn hartslag vloog omhoog, ik was duizelig, transpireren, misselijk. Ik lag dubbelgevouwen in mijn stoel, met mijn hoofd tussen mijn knieën en ik was ervan overtuigd dat ik doodging...
Gelukkig kwam de vriendin terug om mijn hand vast te houden en kwam niet veel later mijn huisarts, met geruststellende woorden.
Natuurlijk ging ik niet dood; het was mijn allereerste (en helaas niet mijn laatste) paniekaanval.
Ik begrijp nog altijd niet waarom paniekaanvallen door artsen als iets puur psychisch worden gezien. Ik was echt een sterke vrouw en hoewel ik het best af en toe zwaar had (wie niet) stond ik stevig en positief in mijn leven. Maar toen mijn hormonen gingen schommelen, schommelde ik mee.
Langzaam herstelde ik van de operatie. Ik had niet meer gemenstrueerd, maar daar maakte ik me geen zorgen over.
Wel merkte ik dat ik veranderd was. Zo was ik altijd een hele rustige autorijder geweest, maar nu zat ik ineens regelmatig met mijn middelvinger in de lucht uiting te geven aan mijn frustraties. Ik sliep slecht en mijn stemmingen wisselden elkaar af; van boos, naar moedeloos en wanhopig, naar héél verdrietig. Emmers vol heb ik gehuild.
Ik begreep er niets van en ik was het zat. Mijn huisarts hoorde mijn verhaal aan en stuurde me door voor bloedonderzoek. En toen werd het allemaal duidelijk. Mijn overgebleven eierstok werkte niet en ik was officieel in de overgang.

Eveline Bakker

Eveline Bakker, 51 jaar, moeder, dogwalker, coach en ondernemer, maar vooral oprichter van Vuurvrouw.

Lees hier het eerste overgangsblog van Eveline Bakker: Vuurvrouw, mijn verhaal (1)

Meer lezen over de overgang?

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Blogster Marjolein

Hoi, ik ben Marjolein. En schrijf dagelijks ‘gezond leesvoer’ voor A.Vogel. Ken je bijvoorbeeld de A.Vogel nieuwsbrieven al? Dan ken je mij ook:-)

Laatste wijziging op deze pagina: 19-09-2017

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de Duivelsklauw!

Atrosan tabletten. Traditioneel kruidengeneesmiddel ter verlichting van milde gewrichtspijn en reumatische pijn. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Atrosan tabletten
Hoe zit dat...?

Waarom ontstaan de beste ideeën onder de douche?
’s Morgens sta je op, je neemt een douche en … ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Waarom juist op dat moment?

Lees hier waarom!

Kracht uit de natuur

De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben om onze gezondheid te behouden.

Ontdek de A.Vogel Tuinen!
Exclusief op avogel.nl: garantie op 100% tevredenheid*

Samen door de overgang. Ontvang gratis e-mails met tips van Magda

tip

Samen door de overgang. Ontvang gratis tips.

Inschrijven >>