In de overgang?

Neem een voorbeeld aan je pubers

Hetty Crèvecoeur
WhatsApp je vraag

Laten we eerlijk wezen, de overgang is niet altijd een pretje. Je stemming gaat alle kanten op, de opvliegers breken je te pas en te onpas uit en van slapen komt het ook al niet veel. Goed voor jezelf zorgen is dan ook het devies en je zou het niet zeggen, maar daarbij kun je een voorbeeld nemen aan jouw puber. Die vertoont namelijk allemaal trekjes die je prima kunt kopiëren, zoals;

Lak hebben aan alles

Over het algemeen hebben pubers lak aan alles. Dat merk je maar al te goed als je ze vraagt om een simpel klusje te doen of op een bepaalde tijd thuis te zijn. Nee is het favoriete woord in hun vocabulaire. Wil je je kamer opruimen? Nee. Wil je even wat brood halen? Nee. Wanneer zei jij eigenlijk voor het laatst nee? Vaak draaf je op voor van alles, maar heb je er echt zin in? Doe net als je puber en zeg wat vaker nee. En maak je daarna niet druk over wat iemand ervan zou kunnen vinden, lekker boeien!

Veel slapen

Pubers hebben slapen tot een kunstvorm verheven. In het weekend kunnen ze rustig tot ver na het middaguur marineren in hun puberhormonen. Dat is duidelijk te ruiken wanneer je hun kamer binnengaat. Uitslapen zul je zelf waarschijnlijk weinig doen. Hoe ouder je wordt, hoe meer je geleerd hebt productief te zijn. In je bed blijven liggen, dat is toch tijdverspilling! Maar probeer het eens na een doorweekte nacht vol opvliegers. Blijf lekker in je bed liggen, slaap uit, lees de krant in bed of loop de hele dag in je pyjama. En maak je niet druk als het een beetje een rommeltje wordt, dat hoort erbij.

Chillen met vrienden

Vrienden zijn heilig in een puberleven. Uren achtereen kunnen ze met elkaar chillen en lachen om, voor jou, vaak stompzinnige grapjes. Maar er zit wat in, want aan vrienden kun je ontzettend veel steun hebben. Als het volwassen leven zijn intree doet zie je je eigen vrienden helaas veel minder, want druk met werk, man, kinderen en wat al niet meer. Geef je sociale leven in de overgang eens een make-over en zoek je vriendinnen vaker op. Boek een weekendje weg, ga lekker naar de sauna of uit eten. Gegarandeerd dat je er na zo'n date weer helemaal tegenaan kunt.

Samen door de Overgang

Wil je meer (voedings)tips, weetjes en adviezen die je zélf kunt toepassen tijdens de overgang? Schrijf je dan in voor de maandelijkse Samen door de Overgang nieuwsbrief.

Schrijf je nu in

Blogster Hetty

Mijn naam is Hetty. Als gezondheidsdeskundige ben ik gespecialiseerd in de relatie tussen lifestyle en gezondheid. Ik ben vaak op TV te zien bij Koffietijd en andere programma’s!

Blogster Barbara

Blogster barbaraHi! Ik schrijf als webredacteur van www.avogel.nl artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen die over gezondheid gaan. Lees je mee?

Laatste wijziging op deze pagina: 23-06-2020

Heb je een vraag of opmerking na het lezen van dit blog? Stel deze gerust...

Je kunt bij ons terecht voor al je vragen over de je gezondheid, A.Vogel-producten, de tuinen, of je bestelling in de webwinkel.

Neem contact met ons op!
Ontdek de A.Vogel tuinen

70% van de planten die we gebruiken voor onze producten komt uit deze tuinen.

Meer over de tuinen

In de overgang? Ontvang maandelijks e-mails met tips van Ellen.

tip

In de overgang? Ontvang maandelijks gratis tips.

Inschrijven >>